instagram/advancedclinic_monaco
StoryEditor

Aj ženy si holia tvár. Tie, čo to skúsili, si to nevedia vynachváliť!

15.11.2017, 11:07
Krása a móda
Znie to veľmi divne a aj to divne vyzerá, no robia to už stovky žien na celom svete a túto procedúru ponúkajú aj prestížne salóny krásy. Holenie jemných chĺpkov z tváre vraj prospieva pleti a je to dokonalý antiaging. Vo videu vám youtuberka Jana Hrmová ukáže, ako to robí ona.

Robila to vraj aj Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor a japonské ženy na holení tváre fičia už desaťročia. Pleť po oholení jemných, broskyňových chĺpkov, ktoré má skoro každá žena vraj pôsobí hladšie a jemnejšie. U nás sa k tomuto trendu pridala krásna youtuberka Jana Hrmová, ktorá sa holí už tri roky a tvrdí, že nič lepšie pre svoju pleť urobiť ani nemohla. Lepšie k nej prilnie makeup a lepšie sa do nej aj vstrebú krémy a séra. Pleť po procedúre je vraj okamžite hladšia, mladšie vyzerajúca a oveľa žiarivejšia. Čo je však najlepšie, a súhlasia s tým aj odborníci, že ide o veľmi účinný antiaging. Pri holení si dávate vlastne s chlpami dole aj najvrchnejšiu časť pokožky, čím sa vyhladzuje a obrusuje ako pri dermabrázii. Tento proces „nakopne“ tvorbu kolagénu a celkovú regeneráciu kože. Preto tvár mužov, ktorí sa pravidelne holia pôsobia mladšie a hladšie, ako ženy v tom istom veku. Celkom to dáva zmysel, nie?

Tmavé a hrubé?

Iste sa bojíte, že po tejto procedúre vám stmavnú a najmä zhrubnú chĺpky a budete sa tak musieť holiť už stále. Nie je to vraj pravda a ženy, ktoré sa holia tvrdia, že nič podobné sa im nestalo. Z informácií, ktoré sme na túto tému hľadali sme sa dopátrali k vysvetleniu, že ženy nemajú hormonálne dané hrubnutie chlpov v oblasti tváre.

Ako sa to robí?

V drogérii sa už dá normálne zohnať špeciálna britva určená na dermaplaning, vystačíte si však aj s obyčajnou dvojčepieľkovou žiletkou a penou na holenie pre ženy. Keď tvár oholíte, nezabudnite ju poriadene vydezinfikovať. Holiť by ste sa pre maximálny efekt mali tri krát do týždňa, na začiatok však vyskúšajte raz.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 14:50