Instagram / Fashionarmy
StoryEditor

Čo sa bude nosiť na jeseň? Zožeňte si tieto vychytávky

11.09.2017, 16:00
Krása a móda
Z horúceho leta sme vhupli priamo do chladnej jesene. Na príchod sychravého ročného obdobia sa môžeme náležite pripraviť už teraz. Vychytený módny návrhár Boris Hanečka totiž pre nás web prezradil, čo sa bude nosiť.

„Bude sa nosiť veľa pánskeho štýlu, znovu sa objavia army modely, alebo aspoň ich detaily. Mám tiež pocit, že bude veľa feministických prvkov, napríklad  tam tričká s nápismi, logá, malé odznaky, alebo lemovania, ktoré budú reflektovať nejaké texty,“ hovorí.

Slovenky sa podľa neho v trendoch vyznajú a v mori štýlov plávajú s väčšou ľahkosťou ako kolegyne z Čiech. No všetky dámy by sa svorne mali vyvarovať jedného – kombinovania outfitov hlava nehlava. „Treba zachovať mieru, a to ženy častokrát nevedia. Aj keď na sebe máte extravagantné krásne šaty,  už tam nemusíte dávať toľko mejkapu, vlasov, doplnkov. Alebo keď to niekto preženie s parfumom, aj parfum je móda. Máte síce úžasné šaty, ale ak sa prevoniate, ľudia od vás budú utekať. Takže nedostatok miery - to je faux pas,“ tvrdí rozhodne.

Aj Boris Hanečka má svoj obľúbený jesenný kúsok. „Milujem úplety od Dany Vody, ktorá má na to stroje, má na to absolútne šťastnú ruku a výber. Kabátiky sú tak jemnučké a hebučké, že keď sa do nich zabalíte a prečítate si knihu v sychravom počasí na otvorenom balkóne, kde je trošku zima, tak je to ten najkrajší začiatok rána. Tieto vlnené a mäkučké kabátiky sú pre mňa to naj a myslím si, že to bude tak aj ďalších päť rokov. Nebude to väzba na trend, ale na toto ročné obdobie, ktoré je melancholické, sychravé, niekedy depresívne a toto rozžiari dušu,“ dodáva Boris Hanečka.

Módne trendy poctivo sleduje aj herecká legenda Mária Kráľovičová. „Odkedy som prišla do divadla, sledujem módu. Moja mama bola na dedine krajčírka, ja som jej vždy hovorila, že je Diorka. Na Záhorí v Čároch, skracovala prvé sukne." Jej obľúbeným kúskom je nesmrteľný kabát od Slava Zajceva, rada kombinuje aj nohavice so sakami. „Neuveriteľne jej to svedčí,“ obdivuje mamin vycibrený vkus dcéra Jana. „Mama má neskutočne veľa oblečenia, máme ho uložené v kufroch a po rokoch sa k jednotlivým modelom vždy vracia. Kamaráti sa jej potom pýtajú, či to má z Paríža. Móda sa opakuje,“ dodáva.

Mária Kráľovičová je jednou z obdivovateliek tvorby Borisa Hanečku. Aj minulý týždeň si na záhradnej párty v jeho ateliéri vybrala blúzku, ktorú jej návrhár ušije. „Okrem toho ma zachránil počas akcie k nášmu predsedníctvu EÚ. Šaty pre mňa šil nepretržite 24 hodín, aby sa to stihlo. Použila som ich neskôr ešte dvakrát. Vzal základ a prirobil mu chanelovské rukávy. A na fotenie pre istý kalendár ich dokázal zrecyklovať aj po tretí raz,“ pochvaľuje si.

Boris Hanečka, garden party, Mária Kráľovičová Archív

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:55