instagram/stephcastree
StoryEditor

Ste blondínka? Toto je 10 trikov, vďaka ktorým vaša krása vynikne

26.07.2017, 11:15
Krása a móda
Mali by ste vedieť, že o blond vlasy je najťažšia starostlivosť a udržať ich želanom a dobre vyzerajúcom odtieni je hotová alchýmia! Zabudnite preto na domáce farbenie - dobrá kaderníčka je pre vás must have. Osvojte si týchto 10 rád a nechajte vašu hrivu hrať hlavnú úlohu!

1. Používajte hnedú ceruzku na oči

Najmä cez deň je pre vás ideálnejšou voľbou ako drsná čierna. Váš pohľad bude výrazný, no mäkší a žiarivejší

2. Dávajte pozor, aby vaše obočie nebolo príliš tmavé

Tmavšie a výraznejšie obočie je síce moderné, ale ak máte veľmi svetlú farbu vlasov a svetlú pleť, môže vám skôr uškodiť. Nikdy by nemalo byť tmavšie, ako korienky vlasov, ktoré vám vyrastajú.

3. Majte vždy umyté vlasy, na blond je špina a mastnota vidieť najviac

To je fakt, blond vlasy by mali byť vždy čerstvo umyté!

4. Nepoužívajte jednoliatu svetlú blond od korienkov

To už je veru úplne out... stavte radšej na melír do vlastnej farby vlasov, alebo poproste kaderníčku nech skombinuje viac odtieňov. Jednoliaty biely blond od korienkov pridáva roky a pôsobí lacno.

5. Vyberte si správny odtieň

Blond odtieňov je veľmi veľa – niekomu pristane svetlý studený, niekomu vyslovene teplý, niekomu s tónmi do ryšava (strawberry blond) a niekomu zas do svetlohneda. Každá žena tým pádom môže byť blondína, len treba nájsť ten správny odtieň.

6. Dbajte o to, aby vlasy nežltli

To svetlým vlasom veľmi uberá na pestovanom dojme. Najmä veľmi svetlé odtiene vedia nepekne žltnúť, preto ich treba pravidelne umývať špeciálnym fialovým šampónom.

7. Majte vlasy vždy lesklé

Svetlé vlasy majú sklon matnieť, pretože ich pigmenty neodrážajú svetlo tak dobre, ako tmavé. Dopomôžte si preto leskom v spreji.

8. Nežehlite a nekulmujte ich príliš často

Blond vlasy sú tenšie, najmä tie odfarbené. Časté fúkanie, žehlenie či kulmovanie ich preto viac vysúša a lámu sa, preto sa blond vlasy oveľa ťažšie pestujú. Nepodceňujte používanie ochranných produktov pred každým stylingom.

9. Skúste sa vrátiť k prirodzenosti

Ak ste špinavá blondínka, skúste sa postupne vrátiť k svojej prirodzenej farbe, ktorú iba veľmi jemne premelírujete. Ak ste boli ako dieťa špinavá blondínka, ktorá vedela na slnku pekne vyblednúť, skúste sa k takejto farbe vrátiť. Omladí vás to a ušetrí kopec peňazí kaderníka.

10. Kašlite na ružovú

Niektoré blondínky, najmä tie úplne svetlé peroxidové, si myslia, že im najviac pristane cukríkovo ružový rúž aj lícenka a modré tiene. Táto kombinácia farieb je však módna katastrofa!!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:59