Wikimedia
StoryEditor

Výročie smrti princezny Diany. Toto sú momenty, pre ktoré ju celý svet miloval

31.08.2019, 10:00
Kráľovská rodina
Napriek tomu, od smrti Lady Diany ubehlo už 22 rokov, stále patrí k najobľúbenejším osobnostiam. Princezná totiž zaujala šľachetným srdcom a dobrou povahou, a tak nečudo, že do dnešného dňa je idolom pre mnohé ženy.

1. Predala svoje ikonické šaty

Princezná stihla krátko pred smrťou predať až 79 kúskov šiat. Výťažok z nich darovala na charity pre ľudí s AIDS a rakovinou prsníka. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#ladydiana #dianaspencer #princessdiana #31/08/1997 #rose?

Príspevok, ktorý zdieľa Marina Domini (@marina.domini),

2. Pomáhala ženám v núdzi

Keďže Diana ako členka kráľovskej rodiny nikdy nemohla pracovať, vo svojom voľnom čase navštevovala organizácie a charity, kde sa ľuďom snažila pomôcť aj inak, ako finančne. Jedným z týchto zariadení boli aj útulky pre ženy bezdomovkyne ale aj týrané ženy, kde s nimi často krát rozprávala pri káve a radila im. Podľa slov personálu sa nad nimi nikdy nepovyšovala, práve naopak. 

3. Svojich synov vychovala ako normálnych chlapcov

Nástupca na trón princa William a jeho brat princ Harry prežili so svojou mamou bežné detstvo, aké kráľovské zákony veľmi neschvaľujú. Lady Diana im občas dopriala mekáč, vozila ich do školy, na detské ihriská a často aj na jej dobrovoľnícke aktivity. ,,Chcem, aby moji chlapci chápali ľudské emócie, sny, nádeje'' odpovedala v rozhovore na otázku, prečo ich so sebou zobrala do útulku pre bezdomovcov.

4. Každému sa stále poďakovala

Aj keď jej niekto poslal čo i len najmenší dar alebo jej skrátka komorník podal kabát - Diana vedela, že za každú maličkosť treba byť vďačný a oceniť ju. Fanúšikom, ktorý jej poslali dar obratom stále  poďakovala ďakovnou kartičkou.

5. Otvorene rozprávala o svojich problémoch 

Zatiaľ čo si mnoho členov kráľovskej rodiny snaží zachovať neutrálnu tvár, Diana sa nikdy na nič nehrala. Keď prišli jej problémy s anorexiou a neskôr s bulímiou, neváhala to priznať. Nie však preto, aby na seba upútala pozornosť, ale aby vyzvala ostatné dievčatá, ktoré svoju diagnózu nevnímali vážne, alebo jednoducho tajili. 

6. Otvorila prvé nemocničné oddelenie pre ľudí s AIDS

Princezná Diana sa pri venovaní ľudí so zákerným ochorením rozhodla pomôcť viac. V roku 1987 tak otvorila prvé nemocničné oddelenie pre AIDS vo Veľkej Británii. Pracovníci neskôr prezradili, že sa tam princezná zdržala dlhé hodiny. Pacientom sa snažila pomôcť aj svojou prítomnosťou a rozprávaním.

7. Pomáhala všetkým, ktorým mohla

Podporovala ochrancov zvierat, stretla s Matkou Terezou, prispievala umelcom, nebála sa pomáhať ľuďom s malomocenstvom.. Diana väčšinu svojho života strávila pri dobrovoľníckych aktivitách. Vyštudovaná učiteľka mala vždy pozitívny vzťah k ľuďom a najmä deťom. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Prince William and his mother, Princess Diana (1997) #RememberingDiana #PrincessDiana

Príspevok, ktorý zdieľa MOOD & MUSINGS (@moodandmusings),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:12