shutterstock.com
StoryEditor

Vojvodkyne Kate a Meghan: Ktorá je podľa vás lepšia žienka domáca?

26.06.2019, 12:30
Kráľovská rodina
Keď sa povie „kráľovská rodina“, každému hneď napadne, že v ich prípade sa všetko točí okolo luxusu. A že majú dom plný služobníctva, upratovačiek, záhradníkov, kuchárov, a už si takmer nič neurobia sami. Opak je ale pravdou.

Manželka princa Williama, Kate (37), pochádza z neurodzenej rodiny a tak bolo pre ňu vždy bežné a úplne samozrejmé pripraviť si jedlo. Nikdy nemala problém s varením a dokonca rada hostila aj svoju rodinu. Tieto dobré návyky si tak priniesla aj do manželstva so šľachticom, a teda aj keď na to v paláci majú ľudí, ona pre svojho muža a deti často rada niečo „ukuchtí“. A veľakrát sú to celkom bežné a úplne jednoduché jedlá.  Akurát, nič nezdravé by ste u nej nenašli, pretože Kate si zakladá na správnej výžive. Dokonca doma často pripravuje aj pizzu alebo karí a dáva si na tom veľmi záležať. Vojvodkyňa z Cambridge je veľká špecialistka aj na domáce džemy, a medzi jej najobľúbenejšie patria najmä slivkové a jahodové.  A vedeli ste, že sa môže pýšiť aj vlastným čatní? Túto chutnú omáčku dokonca raz urobila aj pre kráľovnú Alžbetu II. a darovala jej ju k sviatku. Potom ale tŕpla, či babičke jej manžela bude vôbec chutiť... No a keď sa kráľovná usmiala a oblizla na znak uznania, Kate spadol obrovský kameň zo srdca.

​Záľubu vo varení má však aj jej manžel William, ktorý ju rád sprevádza aj do rôznych relácií o varení, kde Kate často pozývajú. No a tam obaja nemajú problém navliecť na seba zástery a priamo pred kamerami pripraviť nejaké dobroty, za čo si získali veľké uznanie. Kate však nie je iba dobrá kuchárka, ale má rada aj iné domáce práce. Pokojne by ste ju doma našli aj pri štrikovaní či háčkovaní. V tomto smere sa vyšantila najmä v čase, keď pod srdcom nosila svoje bábätká, pretože práve im zhotovovala rôzne vecičky.   Kate with William shutterstock.com

​Domácou žienkou vie byť aj manželka mladšieho princa Harryho, Meghan (37). Vojvodkyňa zo Sussexu je na tom trošku inak ako Kate. Aj keď si s Harrym v čase ich randenia čo-to spolu pripravili pod zub, veľká kuchárka z nej nie je. Paradoxne, práve ona vydala kuchársku knihu s 50 receptami, z ktorých tri sú jej vlastné. Pravdou však je, že Meghan nad celým projektom len prebrala záštitu, aby tak pomohla vyzbierať čo najviac peňazí. Tie putovali autorkám receptov, ktoré v minulosti žili v londýnskej Greffel Tower. Táto budova je známa z nešťastného požiaru, pri ktorom prišlo o domov mnoho rodín. Bývalá herečka ku knihe napísala prológ a zúčastnila sa aj na varení a fotografovaní niektorých jedál. S varením to ale v súkromí veľmi nepreháňa a radšej to necháva na odborníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:18