shutterstock.com
StoryEditor

Svojrázna Meghan mení tradície: Rodiť chce doma a bez kráľovských doktorov

24.04.2019, 15:01
Kráľovská rodina
Autor:
Lidovky.cz
Meghan a Harry sa rozhodli vybočiť z tradície kráľovských pôrodov a ísť vlastnou cestou. Vojvodkyňa neprivedie na svet dieťa v pôrodnici a čerstvá rodinka nezapózuje pred novinármi. Rovnako tak Meghan chce nadviazať na kráľovnú Alžbetu, ktorá svoje štyri deti porodila doma.

V súkromnom krídle Lindo Wing nemocnice St. Mary rodili princezná Diana aj vojvodkyňa Kate. Obe krátko po pôrode zapózovali pred novinármi so svojimi novorodencami.

Bývala herečka Meghan Markle, ktorá svoj prvý prírastok do rodiny očakáva na prelome apríla a mája ale uviedla, že by pre ňu bolo nepríjemné, keby mala pózovať pred novinármi niekoľko hodín po pôrode. Kráľovský pár podľa ich vyjadrenia nechce byť „výkladná skriňa“. Novinári sa dozvedia o príchode dieťaťa s oneskorením.

Keďže ide o prvé dieťa 37-ročnej Meghan, nemocnicu nezavrhuje úplne. Ak by pri pôrode nastali komplikácie, je Meghan pripravená priviesť svojho potomka aj v nemocničnom prostredí. Podľa Daily Mail je však manželka princa Harryho vo výbornej fyzickej kondícií, každý deň vraj cvičí jogu a medituje.

Podľa všetkého by rada svoje bábätko priviedla na svet prirodzenou cestou. Zaujíma sa napríklad aj o hypnopôrod, ktorý ma ženu pripraviť na kľudný, prirodzený a príjemný priebeh pôrodu bez zbytočných zásahov lekárov. Rodila tak napríklad aj Kate.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 18:55