profimedia
StoryEditor

Dar, na ktorý nikdy nezabudla. Princezná Diana ostala po návšteve Slovenska očarená

25.08.2021, 17:00
Kráľovská rodina
Bola neprehliadnuteľná a charizmatická - tak, ako väčšinu svojho času. Aj tak ľudia opísali princeznú Dianu, ktorá v roku 1991 na pár hodín navštívila aj Slovensko.

Diana sa následne prešla po hlavnom námestí, kde obdivovala krásu hlavného mesta. Práve tam ukázala svoju povestnú stránku a neostala nič dlžná svojej povesti. Po tom, ako od nej ochranka odtiahla staršiu ženu, ktorá na ňu kývala a snažila sa k princeznej priblížiť, spravila Diana nádherné gesto. K žene totiž podišla a prihovorila sa jej.

Jedným z najkrajších gest bolo pre Dianu počuť spievať skupinku stredoškolákov jednu z tradičných škótskych piesní. To manželku Charlesa dojalo. ,,Princezná bola veľmi šťastná zo stretnutia s ľuďmi z centra a bola skutočne nadšená z príjemného správania ľudí počas jej návštevy,'' poslal ďakovný list kráľovský dvor. 

„Opýtal som sa jej, že ktorá krajina sa jej najviac páči. Odpovedala mi: „Keď nepočítam túto, kde práve som, tak Taliansko,'' priznal pre známy denník a niet pochýb o tom, že princezná bola skutočne nielen skvelou diplomantkou, ale aj osobnosťou, ktorá dokázala oceniť príjemné správanie a vystupovanie ľudí. Koniec koncov - to je viac, než materiálne a drahé dary. 

Pozrite si fotky z návštevy Diany v Bratislave:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:51