profimedia
StoryEditor

Ona si pomýlila jeho meno, on ju preto nepobozkal. Ako vyzerala svadba Diany a Charlesa?

29.07.2021, 10:15
Kráľovská rodina
Najhonosnejšia kráľovská svadba mala byť vstupom do rozprávkového života. Dnes, 40 rokov od toho, ako si dvojica povedala svoje áno, je však ich príbeh skôr odstrašujúcim príkladom.

Písal sa rok 1981, keď princ Charles predstavil svetu svoju novú priateľku - Dianu Spencer. Nenápadné, mladé dievča sa stalo zo dňa na deň stredobodom pozornosti a médiá sa predbiehali v tom, kto o pôvabnej blondíne zistí viac. O Diane sa vedelo len málo, no zdalo sa, že je na pozíciu manželky budúceho kráľa ako stvorená. Bola skromná, bez šokujúcej minulosti, sympatická a zároveň trochu hanblivá, čo len podčiarkovalo dojem nevinnosti.

Dvojica sa videla len 12-krát predtým, než si 29.júla 1981 pred očami miliónov divákov (pozn. redaktora, obrad sa vysielal v televízii) povedala svoje áno. Už vtedy sa však objavili prvé znaky toho, že ich manželstvo nebude tak celkom v poriadku. Krátko pred svadbou Diana nadobudla pocit, že ju Charles v podstate nemiluje a že si ju berie z akejsi povinnosti. Nemýlila sa - jeho srdce už vtedy patrilo inej žene, konkrétne jeho bývalej milenke Camille Bowles Parker. 

Práve to bolo spúšťačom Dianiných psychických problémov, ktoré vyústili v bulímiu. Ešte pred svadbou bol obvod jej pása 67 cm, no tesne pred obradom by ''tromfla'' aj malé dievčatko s obvodom 58cm. Za všetko mohla práve porucha príjmu potravy a neustále chudnutie kvôli pocitu vlastnej nedostatočnosti. Aj preto sa museli jej svadobné šaty upravovať hneď niekoľkokrát.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:59