dreamstime
StoryEditor

Princ Charles a jeho odkaz Harrymu a Meghan: Z Archieho NIKDY nebude princ

16.07.2021, 09:00
Kráľovská rodina
Po tom, čo sa Harry a Meghan rozhodli dať kontroverzné interview, sa v kráľovskej rodine mnohé zmenilo.

Už po odvysielaní kontroverzného rozhovoru, ktorý ponúkol princ Harry so svojou manželkou Meghan známej moderátorke Oprah, sa začalo špekulovať o tom, ako sa k tomu postaví Buckinghamský palác. Aj keď sa kráľovná Alžbeta rozhodla zaujať svoj typický, diplomatický postoj a verejnosti, ako aj médiám, odkázala, že Harry a Meghan budú naďalej milovanými členmi rodiny, ako sa ukázalo, nie všetci členovia rodiny tento názor zdieľali. 

Prečítať si o pohoršení princa Williama môžete napríklad tu: 

Princ Harry sa však rozhodol prehovoriť aj ďalej a to konkrétne o výchove, ktorú mu dával otec. Oprah prezradil, že chce byť o čosi citlivejším a dbať viac na duševné zdravie, než striktnú, aristokratickú výchovu, v ktorej sa sám Harry utápal. Zároveň priznal, že odkedy sa rozhodol odísť z britskej monarchie, jeho otec s ním príliš komunikovať nechce. To sa zhoršilo po otvorenej spovedi - a dnes už otec a syn komunikujú len sporadicky. 

,,Nemôžete očakávať, že verejne poviete, že váš brat a váš otec sú uväznení v inštitúcii, v ktorej ste sa sám narodili a očakávať od každého, že na vás budú všetci milí,'' myslí si britský spisovateľ Andrew Morton, ktorý sa životom kráľovskej rodiny zaoberá už dlhší čas a vydal hneď niekoľko publikácií. Napätie medzi synom a otcom je však oveľa väčšie, než sa dalo čakať - a zdá sa, že napriek spomínanému neutrálnemu postoju kráľovnej Alžbety, Charles svojmu synovi jednoducho nevie odpustiť. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:48