profimedia
StoryEditor

Nadávala jej do ľahkých žien. Nevlastná mama princeznú Dianu ponižovala celý život

29.04.2021, 13:30
Kráľovská rodina
Aj keď ju celý svet miloval, predsa sa našiel niekto, kto ju dvakrát nemusel.. kto by to však povedal, že to bude jej nevlastná mama.

Princezná Diana mala 14 rokov, keď si jej otec zobral druhú ženu. Vplyvná aristokratka Raine Spencer sa tak stala nevlastnou mamou hneď štyrom pubertiakom. Už od začiatku bol jej vzťah s nevlastnými deťmi komplikovaný a ani po rokoch sa nezlepšil, práve naopak. Súrodenci jej vedeli prísť na chuť do konca jej života. 

Faktom však bolo, že na rozdiel od ostatných súrodencov, mala Diana so svojou macochou o trochu menej nenávistný vzťah. Dôvodom bolo manželstvo s Charlesom, do ktorého vstúpila ako 20-ročná. Ešte v čase, keď bola adolescentom tak žila po boku princa, ktorý mal pripomínať rozprávku. Ako však dnes už vieme, opak bol pravdou a princezná sa pri Charlesovi veľmi trápila. Cítila sa sama, na druhej koľaji, bez pochopenia. Aj to bolo zrejme dôvodom, prečo sa rozhodla kontaktovať osobu, ku ktorej veľmi blízko nemala - a to svoju nevlastnú mamu.

​Ich vzťah sa tak počas pôsobenia Diany v kráľovskej rodine zlepšil. Diana isté obdobie začala macoche veriť - čo sa neukázalo ako veľmi šťastné riešenie. Podľa viacerých informácií a primárne podľa dokumentu Nevlastná matka princeznej Diany, mala Raine problémy s alkoholom. Okrem toho mala sklony k dominancii a k agresívnemu správaniu. Chcela totiž, aby všetko pôsobilo na verejnosti minimálne tak vznešene, ako ona sama. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že v spoločnosti bola mimoriadne obľúbenou členkou, ktorá nevymeškala žiadnu prestížnu udalosť. Napriek decentnému výzoru však mala v skutočnosti problém, ktorý si nepekným spôsobom prejavovala na Diane. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:45