profimedia
StoryEditor

Stihol im pred smrťou odpustiť? Princ Philip vyčítal Meghan a Harrymu najmä túto vec

16.04.2021, 20:00
Kráľovská rodina
Už v momente, ako sa Harry dozvedel o smrti svojho dedka, bol rozhodnutý letieť naspäť k svojej rodine do Británie. Aký bol však v skutočnosti ich vzťah?

Už krátko po tom, ako si Meghan a Harry vybrali luxusné bývanie v slnečnej Kalifornii, sa začala šíriť informácia o ich plánovaných projektoch. Spočiatku sa jednalo len o malé, nie príliš podstatné záväzky, akými bol vlastný podcast či založenie vlastnej charitatívnej organizácie. Ešte v roku 2020 sa však začalo povrávať aj to, že dvojica plánuje obrovský rozhovor s Oprah Winfrey, kde plánujú prezradiť detaily života v britskej monarchii - a najmä to, prečo sa skutočne rozhodli opustiť Britániu. To sa nakoniec aj potvrdilo a už začiatkom marca známa moderátorka avizovala upútavku na jeden z najväčších rozhovorov vôbec. 

V tom čase bol stav princa Philipa vážnejší a podstúpil hospitalizáciu v súkromnej nemocnici. Napriek tomu sa o plánovanej novinke pochopiteľne dozvedel. ,,Reagoval slovami, že je to hotové šialenstvo a že z toho nevzíde nič dobré,'' prezradil životopisec Gyles Brandreth, ktorý má konexie priamo v Buckinghamskom paláci. Podobne opísal aj otvorené rozhovory, ktoré poskytli samostatne Diana a Charles v 90-tych rokoch.

,,To, že rozhovor s Meghan a Harrym bol vysielaný práve v čase, kedy bol Philip v nemocnici, sa na jeho zdravotnom stave určite nepodpísalo. Znepokojovalo ho však, že pár sa zahltil vlastnými problémami a ochotne o nich rozprávali na verejnosti,'' tvrdí ďalej Gyles. ,,Sám Philip ravel - poskytujte televízne rozhovory, ale nehovorte o sebe. To bolo jedno z jeho pravidiel,'' dodal. A práve to pravidlo, porušil člen rodiny, ktorý mu bol mimoriadne blízky.

Fakt, že práve Harry rozoberal rodinné problémy a situáciu v monarchii, v ktorej vyrastal celý život, na verejnosti a nie v okruhu rodiny - tak, ako sa to má, princa Philipa mimoriadne zarmútilo. Celý život to bol práve totiž on, manžel kráľovnej Alžbety, kto sa snažil držať rodinu pohromade, no zároveň ju modernizovať. Nemyslel si, že práve takúto dýku do chrbta dostane od vnuka, s ktorým hodiny preberal to, ako sa cíti a snažil sa nájsť to najlepšie riešenie...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:25