profimedia
StoryEditor

Stál na jej strane až do posledného okamihu. Princ Philip poslal Diane list, ktorý dojíma k slzám

13.04.2021, 01:00
Kráľovská rodina
Aj keď bol vojvoda z Edinburghu považovaný stále za silného muža, ktorý len zriedka prejavuje svoje emócie, pravdou je, že jeho pocity boli oveľa silnejšie, než by sa mohli zdať.

Už od momentu, keď Diana odpovedala na Charlesovu žiadosť o ruku slovom áno, vedela, že život s princom nebude dokonalý. Napriek tomu sa však nerozhodla zo svadby vycúvať. A to dokonca ani vtedy, keď jej len pár hodín pred veľkolepým obradom, ktorý sledoval celý svet, údajne prezradil, že miesto v jeho srdci bude navždy patriť inej žene. Už vtedy Diana vedela, že sa jedná o jeho prvú lásku, expriateľku Camillu Parker Bowles, s ktorou prežil vášnivý románik. Ten však kráľovná Alžbeta okamžite zatrhla. Okrem toho, že bola Camilla v tom čase zadaná, mala povesť prelietavej ženy, ktorá sa k budúcemu kráľovi jednoducho nehodí.

Prvý veľký problém Charlesa a Diany nastal už na ich svadobnej ceste. Budúci kráľ sa totiž viac, než svojej zákonitej manželke, venoval telefónu. Ešte predtým si však princezná sŕdc všimla zvláštnu maličkosť. Na zápästí Charlesa sa objavili manžetové gombíky, ktoré mali špecificky vyrobený symbol s dvomi prepletanými písmenami C (pozn. redaktora, ako Camila a Charles). „Tým bolo povedané všetko, tak som sa ho spýtala - dala ti ich Camilla, však? A on povedal, áno, a čo je na tom? Je to dar od priateľky,'' prezradila v dokumente Diana po rokoch. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bridal Image (@bridalimageutah)

To však ani zďaleka nebolo všetko. Okrem iného mala nájsť Diana v knihe svojho len pár dňového manžela fotografie Camilly. ,,Mala som otrasné sny. Celý čas sa mi snívalo o Camille,'' priznala ďalej princezná a dodala, že napriek tomu, že sa dvojici podarilo pomerne skoro splodiť syna, ich vzťah to dokopy, tak, ako si želala, nedalo. Problémy vo vzťahu si začala všímať najmä kráľovská rodina, ktorá dvojicu vyzývala na to, aby si svoje problémy čo najskôr vyriešila medzi sebou. Hoc sa vraví, že Diana nemala v britskej monarchii oporou v nikom, opak je pravdou. Bol to práve manžel kráľovnej Alžbety, princ Philip, ktorý sa snažil mladé, na prvý pohľad plaché a nenápadné dievča pochopiť. Nehovoriac o tom, že jej chcel už od prvého okamihu to najlepšie. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 18:12