profimedia
StoryEditor

Vracia sa k svojím najbližším. Princ Harry odchádza do Británie bez svojej manželky Meghan

10.04.2021, 13:20
Kráľovská rodina
Smrť manžela kráľovnej Alžbety princa Harryho hlboko zasiahla. Mali k sebe totiž nesmierne blízko...

Už krátko po tom, ako bola oficiálne vyhlasená smrť princa Philipa, britské médiá informovali o tom, akým spôsobom bude prebiehať posledná rozlúčka s princom. Ako sa podarilo zistiť, obrad bude prebiehať len medzi najbližšími členmi rodiny - aj kvôli pandémii, ale aj tomu, že si to vojvoda z Edinburghu želal. Žiadny honosný štátny pohreb tak Britániu nečaká. Telo princa by malo byť uložené v hrade Windsor. Zádušná omša sa bude diať v Kaplnke svätého Juraja, ktorá sa nachádza v priestoroch paláca, kde manžel kráľovnej Alžbety poslednýkrát vydýchol. 

Omše, ako aj poslednej rozlúčky, sa zúčastní aj Harry. Ten svoju účasť potvrdil hneď, ako sa dozvedel o smutnej správe. Podľa webu Daily Mail okamžite volal do Buckinghamského paláca a komunikoval nielen so svojím otcom, ale aj inými príslušníkmi rodiny. ,,Povedal im, že chce byť s každým a okamžite plánuje svoj návrat domov,'' prezradil zdroj z blízkeho okolia kráľovskej rodiny pre web Mirror.

Túto informáciu potvrdil aj druhý, nezávislý zdroj, pre aj spomínaný Daily Mail. ,,Harry urobí všetko, čo je v jeho silách, aby sa vrátil do Británie a bol so svojou rodinou,'' opísal Harryho rozpoloženie ďalší človek. ,,Momentálne nechce nič viac než byť tam pre svoju rodinu a najmä pre svoju starú mamu počas tohto ťažkého obdobia,'' dodal. 

V Harryho prípade nejde o žiadne zdvorilé frázy či správanie. K svojmu starému otcovi mal totiž mimoriadne blízko. Princ Philip, hoc akokoľvek prísne a pedantne pôsobil, bol v skutočnosti za bránami Buckinghamského paláca známy ako udobrovateľ rodiny. Bol to práve on, kto sa snažil o rôzne reformy britskej monarchie, ale aj pochopenie citov jednotlivých osôb. Oporou sa snažil byť nielen Harryho mame, princeznej Diane, ale aj ryšavému princovi a jeho manželke Meghan. Predtým, než spravili zásadné rozhodnutie a odtrhli sa od kráľovskej rodiny, to bol práve Philip, ktorý sa mal so svojom vnukom dlho rozprávať. Rovnakú oporu ponúkal aj americkej herečke. Tá však na pohreb zrejme nepríde. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:57