TASR
StoryEditor

Rodina Kate Middleton to už nevydržala: Meghan a Harrymu posielajú NEPRÍJEMNÝ odkaz!

31.03.2021, 16:30
Kráľovská rodina
Po tom, ako dala Meghan kontroverzný rozhovor známej moderátorke Oprah Winfrey, sa svet rozdelil na dva tábory. Na ten, ktorý je fandí a na ten, ktorý tvrdí, že klame. Zdá sa, že do toho druhého spadá aj rodina vojvodkyne Kate.

Rozhovor, ktorý uzrel svetlo sveta začiatkom marca, vyvolal v mnohých ľuďoch zmiešané pocity. Meghan Markle v otvorenom interview, ktoré viedla legendárna moderátorka Oprah Winfrey, priznala hneď niekoľko šokujúcich udalostí. Podľa jej slov sa v kráľovskej rodine stretla s nepochopením, rasizmom, ale aj psychickým terorom, ktorý skrývala za falošný úsmev. Práve preto sa s manželom Harry rozhodli odsťahovať a oddeliť od britskej monarchie a žiť si vlastným, pokojným životom. Zatiaľ čo ju v tomto rozhodnutí podporujú známe tváre, akými sú Michelle Obama či Beyónce, milióny fanúšikov na ich výpoveď vrhá tieň.

Najvýraznejším rozporom medzi výpoveďou Meghan a oficiálnymi dokumentami je práve spomínaný rasizmus. V rozhovore Meghan priamo naznačila, že práve jej farba pleti je dôvodom, prečo jej syn Archie nedostal žiaden titul. ,,Nemali právo mu ho zobrať,'' prezradila Oprah a dodala, že rodina údajne komentovala to, akej farby bude ich dieťa. Sama však priznala, že tieto reči počula sprostredkovane a priamo pri nich nebola. 

Oficiálne dokumenty však ukazujú, že Archie nemal na titul princ žiaden nárok. Ten vzniká až po tom, čo sa jeho dedko, princ Charles, stane kráľom. Inak je totiž v poradí až siedmy na trón - a to len v prípade, ak princ William, alebo neskôr jeho syn George, nebude mať žiadne dieťa. Ak by sa tak stalo, nárok na trón sa posúva a už teraz možno s veľkou pravdepodobnosťou povedať, že tak, ako sa kráľom nestane Harry, to zrejme nebude ani Archie. 

Nezrovnalostí v rozhovore sa však ukázalo viac, medzi nimi aj to, že Meghan netušila o svojom manželovi nič. Práve to je dôvod, prečo Meghaninu spoveď väčšina ľudí nepokladá za pravdivú. Do tejto skupinky sa dostal aj strýko vojvodkyne z Cambridgeu, Gary Goldsmith. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 15:26