instagram.com
StoryEditor

Kráľovské deti Charlotte a George: Neuveríte, akú prezývku vymysleli Kráľovnej Alžbete II

16.04.2019, 10:50
Kráľovská rodina
Britská panovnícka rodina je síce zošnurovaná prísnymi pravidlami, ale v jednom sa od ostatných rodín vôbec nelíši. V súkromí sa oslovujú prezývkami.

Myslíte si, že deti britského princa Williama (36) a vojvodkyne Kate (37) volajú na svojho dedka Charlesa (70) a prababičku Alžbetu II. (92) "Vaša kráľovská Výsosť" alebo "Vaše Veličenstvo"? Samozrejme, že nie. Päťročný princ George a jeho o dva roky mladšia sestra Charlotte pre nich majú vlastné prezývky. Charles, ktorý je princom z Walesu, je napríklad "dedo Wales". To je celkom kuriózne, pretože on sám svojmu dedkovi Jurajovi VI. (1895-1952) hovoril "dedo Anglicka". Na Charlesovu manželku Camillu (71) volajú obe deti "Camilla GaGa", čo tak trochu pripomína známu americkú speváčku. Lenže GaGa je skomolenina slovka "Granny" (babička). A Alžbeta II. zase nemá problém s tým, že jej pravnúčatá hovoria "GanGan".

​Ani na Georgea a Charlotte nikto v rodine nevolá ich pravými menami. Charlottinu prezývku prezradila jedna bloggerka, s ktorou sa počas návštevy Belfastu dala do reči princezničkina matka Kate. Keď bloggerka povedala, že má štvorročného syna Bertieho, vojvodkyňa jej odpovedala, že "jej Lottie je skoro rovnako stará". A malý George svoju domácu prezývku prezradil sám. Keď bol u babičky a deda Middletonovcov a hral sa na záhrade, ich sused sa ho prišiel spýtať, ako sa volá (aj keď to veľmi dobre vedel). A chlapček hrdo vyhlásil, že je Archie. Prečo mu tak doma hovoria, ale neprezradil, takže o pôvode prezývky môžeme len špekulovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 11:45