profimedia
StoryEditor

Aj keď je vojvodkyňa, nebojí sa prejavovať lásku bežným ľuďom. Kate priniesla do kráľovskej rodiny druhý dych

11.01.2022, 15:00
Kráľovská rodina
Kate Middleton oslávila pred pár dňami svoje 40. narodeniny. Za posledné desaťročie sa stala tvárou niekoľkých iniciatív vo verejnej práci. Navštevovala väzňov a zaujímala sa o duševné zdravie detí. Ľudia si ju obľúbili nie len vďaka veľkým činom, ale aj kvôli úsmevu a pozitívnej energii, ktorá z nej vyžaruje neustále.

Obľúbená takmer okamžite

Ubehlo približne 11 rokov od vstupu Kate Middleton do kráľovskej rodiny. Takmer okamžite sa stala jednou z jej najväčších hviezd. Jej ambicióznosť a odhodlanie ju urobili ikonou, odkedy sa v roku 2003 objavila po boku princa Williama. Štýl a osobnosť Kate Middleton sa postupne vyvíjala a každým rokom prekonávala očakávania. Počas posledných rokov verejného vystupovania ako klaviristky, fotografky, športovkyne či patrónky rôznych charitatívnych organizácii sa len zvýšilo jej čaro skromnej, tvrdo pracujúcej matky, ktorá stelesňuje to najlepšie z britských cností. Má stabilnú popularitu a jej povesť zostala relatívne bez škôd napriek mnohým rodinným škandálom. Pozrite sa, akým iniciatívam sa za posledné desaťročie venovala vojvodkyňa z Cambridge.

Podporuje rozvoj detí

Hoci je občas tichá a hanblivá, zostala vytrvalá v tom, čo chcela dosiahnuť prostredníctvom kráľovskej práce. Pred niekoľkými rokmi založila pobočku Kráľovskej nadácie venovanú rozvoju detí. Navštívila množstvo škôl, kde sa deti vo veku 12 až 13 rokov učili o vývoji mozgu bábätiek, aby sa mohli lepšie pripraviť na budúce povolania či sa dokonca hrať so svojimi súrodencami.

Kate Middleton sa počas svojej návštevy zúčastňovala cvičení s deťmi. Mohla si tak na vlastnej koži odskúšať, prečo je pre deti v útlom veku dôležité vedieť, ako sa správať v reálnom živote. ,,Úplne pochopila, že musíme dať tomuto problému omnoho väčšiu váhu. Pre rozvoj detí je potrebné, aby si vytvorili spojenie medzi vývojom mozgu a ich budúcim životom,“ hovorí doktorka, ktorá sprevádzala vojvodkyňu z Cambridge počas návštev v školách. Kate sa taktiež venuje duševnému zdraviu detí a blahu rodín. Túto úlohu plní obzvlášť s vášňou a súcitom. Vďaka jej podpore sa mnohým organizáciám podarilo osloviť státisíce detí a mladých ľudí, ktorí by inak nemali možnosť získať pomoc niekde inde.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:30