TASR
StoryEditor

Meghan Markle vždy túžila zmeniť svet. Teraz je označovaná za najinteligentnejšiu z kráľovskej rodiny

31.12.2021, 12:00
Kráľovská rodina
Veľká aktivistka a bojovníčka za rovnosť či rodové právo. Meghan Markle stihla za svoj život toho už celkom dosť a nevzdáva sa, pretože stále túži zmeniť svet k lepšiemu. Nedávne štúdie ju dokonca označujú ako za najinteligentnejšiu členku kráľovskej rodiny.

Aj keď ju mnohí poznajú ako vojvodkyňu zo Sussexu, tento titul si vyslúžila v roku 2018 po tom, čo sa vydala za princa Harryho. Pravdou však je, že väčšinu svojho života, ešte pred vstupom do kráľovskej rodiny, používala svoj hlas a vášeň na to, aby raz zmenila svet. Bola mnohokrát svedkom nerovnosti a nespravodlivosti a práve proti tomu sa rozhodla bojovať, najviac ako len mohla. Meghan Markle už ako malé dievča vedela, že pre aktivizmus nie je potrebný vek.

Zrod jej bojovného ducha

Počas svojej kariéry urobila Meghan Markle z aktivizmu či feminizmu svoju prioritu. Už v 11 rokoch bojovala za to, aby sa neškatuľkovali ženy, ktoré by podľa niektorých mali robiť všetky domáce práce. Snažila sa medzi deťmi šíriť posolstvo, ktoré hovorí, že každý môže vyjadriť svoj názor, keď sa mu niečo nepáči. Vo svojich tínedžerských rokoch dobrovoľne pracovala v kuchyni a keďže túto činnosť vykonávala v rôznych mestách, v jednom z nich prišla na to, že chce byť herečkou. Neskôr v odbore divadlo a medzinárodné vzťahy získala na Northwestern University bakalársky titul, kde absolvovala stáž na americkom veľvyslanectve v Argentíne. Od malička sa zaujímala o politiku, a hoci sa tejto oblasti nevenovala, počas svojej hereckej kariéry pozitívne ovplyvnila životy a zmenila názory iných ľudí.

Od herectva k dobročinnosti

Vďaka úlohe v známom televíznom programe, ktorý zvýšil jej popularitu, sa začala naplno venovať rovnosti a rodovému právu. Dokonca sa zapojila do charitatívnej organizácie, ktorá umožňuje mladým ľuďom rozoberať problémy na svetovej úrovni. Taktiež slúžila OSN ako obhajkyňa žien v politike, navštevovala utečenecké tábory a ženy po celom svete, ktoré majú taktiež chuť zmeniť svet k lepšiemu. O tom, že je hrdou feministkou svedčí aj fakt, že neustále povzbudzuje ženy, aby hovorili, čo si myslia a uvedomili si svoju hodnotu. V roku 2016 sa stala veľvyslankyňou pre svetovú víziu, kde propagovala kampane, ktoré šíria informovanosť o nedostatku vzdelania pre mladé dievčatá. Po tom sa rozhodla navštíviť Indiu, kde sa zoznámila s nadáciou, ktorá pomáha ženám diskutovať o témach z oblasti ženského zdravia.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:27