profimedia
StoryEditor

Neublížila ona, ale oni jej. Meghan Markle dúfala, že jej kráľovská rodina pošle ospravedlnenie

16.12.2021, 14:30
Kráľovská rodina
Od interview s Oprah Winfrey ubehlo síce už niekoľko mesiacov, no v spoločnosti stále rezonuje. Dôvodom sú šokujúce vyjadrenia vojvodkyne, ktoré ľudí nenechali chladnými.

Písal sa začiatok roka 2020, keď princ Harry spolu so svojou manželkou Meghan vydali vyhlásenie o tom, že sa plánujú vzdať svojej funkcie v kráľovskej rodine. Obdivaja nad týmto rozhodnutím uvažovali niekoľko mesiacov, až kým nedospeli k záveru, že lepšie im bude mimo dosahu kráľovského dvora - a s možnosťou žiť si životom bez protokolu. Napriek tomu obidvaja prehlásili, že budú britskej monarchii stále k dispozícii a plánujú si plniť aspoň časť daných povinností. Správa spôsobila obrovský rozruch, no to ešte nikto netušil, že ten najväčší príde. O rok na to sa totiž manželia rozhodli poskytnúť otvorený rozhovor moderátorke Oprah Winfrey. 

V rozhovore, ktorý vzbudil vášne po celom svete, priznala Meghan rôzne problémy, ktoré počas života v britskej monarchii nastali - a koniec koncov negatívne vplývali na jej psychiku. Opísala nielen úzkosti, ktoré ju sužovali, ale aj samovraždené myšlienky. Pri otázke, či myslela na to, že by si siahla na život, vojvodkyňa odpovedala kladne. ,,Áno, boli to veľmi jasné myšlienky. Veľmi jasné a strašidelné. Nevedela som, na koho sa mám obrátiť,'' prezradila v interview. 

Vážne tvrdenie nestihli diváci ešte vstrebať, keď sa objavilo ďalšie - a to, že nemenová osoba z kráľovského dvora mala rasistické narážky na farbu pleti vtedy ešte nenarodeného Archieho či fakt, že to Meghan sa cítila ako v zlatej klietke po tom, čo jej zobrali doklady a zároveň ju kráľovská rodina v médiách neobraňovala. 

Tvrdenia rozdelili ľudí na tých, ktorí stoja za Meghan a Harrym a tých, ktorí obraňujú kráľovskú rodinu a poukazujú na to, že v mnohých detailoch dvojica zavádza. Podľa kráľovského autora Toma Quinna ani samotná herečka neočakávala takúto reakciu. Z údajov, ktoré nazbieral aj z okolia Meghan, bol totiž zámerom niečo úplne iné. 

,,Meghan dúfala v ospravedlnenie. Myslím si, že verila, že po rozhovore zdvihnú telefón a povedia jej - je nám ľúto, že sme ti tak ublížili a nechali to zájsť až tak ďaleko, mali sme sa zachovať inak,'' prezradil v rozhovore pre Channel 5 Quinn a dodal, že Meghan určite nešlo o to, aby rozpútala konflikt. Fanúšikovia si však myslia presný opak a tvrdia, že by to mala byť práve Meghan, ktorá by sa mala ospravedlniť za nejasné a zavádzajúce tvrdenia počas rozhovoru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:57