youtube/ thecrown
StoryEditor

The Crown sa onedlho dočká ďalšej série. Ako bude vyzerať princezná Diana či celkový dej seriálu?

01.12.2021, 13:00
Kráľovská rodina
Aj keď sa špekulovalo, že piata séria bude posledná, tvorcovia prezradili, že seriál bude mať aj šiestu. Čo môžeme čakať v pokračovaní príbehu kráľovskej rodiny?

Už od momentu, ako sa seriál The Crown objavil na televíznych obrazovkách, si získal tisíce fanúšikov po celom svete. Ich základňa je dnes, po piatich rokoch od prvej premiéry, obrovská a každým dňom sa rozširuje. Populárnemu seriálu, ktorý získal už aj niekoľko cenných kovov najmä za obdivuhodné herecké výkony hlavných predstaviteľov, podľahli všetci milovníci kráľovskej rodiny. 

Príbeh divákov ťahá do zákutia monarchie, do vzťahov, ktoré sú medzi verejnosťou, ale aj samotnými členmi Buckinghamského paláca, a tak divákovi takmer verne predstavuje pôsobenie jednej z najvýznamnejších rodín sveta - Windsorovcov. Prvá séria začala detstvom kráľovnej Alžbety a piata by sa viac, než na kráľovnú, mala zameriavať na manželstvo jej syna Charlesa.

Séria plná zvratov a odhalení

Predchádzajúca štvrtá séria skončila približne zobrazením roku 1990, kedy Margaret Tchatcher odstúpila z funkcie premiérky. Očakáva sa, že 5. séria bude teda pokrývať obdobie 90. rokov. Počas tohto desaťročia sa udialo veľa vecí a incidentov, ktoré by mali byť opísané práve v tejto sérii. V tomto období musela kráľovská rodina čeliť oznámeniu o rozchode a neskôr o rozvode princeznej Diany a princa Charlesa. Okrem toho tvorcovia prezradili, že venujú celú jednu epizódu neslávne známemu rozhovoru princeznej Diany s Martinom Bashirom. Slovami „V tomto manželstve sme boli traja“, Diana v rozhovore spomína románik princa Charlesa s Camillou Parkerovou. Seriál sa bude zaoberať aj vládou vtedajšieho premiéra Johna Majora. Napokon by pravdepodobne mala séria končiť rokom 1997, kedy pri tragickej autonehode zahynula princezná Diana. 

Nové obsadenia hercov

Novými postavami, ktoré patria medzi zásadné v seriály „Koruna“, by mal byť napríklad spomínaný predseda vlády John Major, ktorého stvárni Johny Lee Miller. Kraľovnú Alžbetu vymení staršia herečka Imelda Staunton preslávená aj ako Dolores Umbridge z filmu Harry Potter. V piatej a šiestej sérii by sa mala objaviť aj nová princezná Diana, ktorú si zahrá Elizabeth Debicki, ktorú môžete poznať napríklad z filmu Veľký Gatsby. Jej podobnosť s Dianou zo zverejnených záberov skutočne vyráža dych, čo poviete?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 22:42