Zdroj: Archív: Alnavit- Benu lekáreň

Tortový koláč s mrveničkou a s čučoriedkami

magazín Evita 11.03.2017, 10:00 Jedlo
329 Tlač
Čo takto upiecť si túto už na pohľad perfektne vyzerajúcu tortu? Víkend je na pečenie a mlsanie ako stvorený.

Potrebujeme na 22 cm formu
Základ:
200 g zmes múky (polohrubá pšeničná+špaldová)
50 g bezlepkové ovsené vločky
štipka soli
obsah z jedného vanilkového lusku 
1 balík prášku do pečiva
140 g rastlinný margarín
100 g cukor
2 ČL chia semienka (2 ČL chia semienok zmiešame so 6 ČL vody)
200 g vegánsky tvaroh (taktiež môžeme použiť jogurt)
kôra z jedného bio citróna 

Plnka:
2 poháre ovocného džemu 

Mrvenička:
90 g bezlepkové ovsené vločky
90 g zmes múky (polohrubá pšeničná+špaldová)
60 g cukor
120 g rastlinný margarín
1 ČL pomleté psylium
obsah z  jedného vanilkového lusku 

Príprava:

  1. Predhrejeme si rúru na 180°C.
  2. Zmiešame všetky suché ingrediencie.
  3. Zmiešame 2 lyžice chia semienok so 6 lyžicami vody a necháme ich chvíľu odstáť pokým nenapučia.
  4. Vymiešame si cukor s rastlinným margarínom na hladkú hmotu. Pridáme vegánsky tvaroch a namočené chia semienka a spolu všetko dôkladne premiešame.
  5. Pridáme suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
  6. Hotové cesto uložíme do vopred vymastenej formy a zarovnáme ho.
  7. Cesto pečieme 15 minút.
  8. Medzitým si pripravíme mrveničku. Zmiešame si všetky suché ingrediencie a pridáme vychladený margarín po malých kúskoch a miesime pokým sa nám nevytvoria jemné hrudky.
  9. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  10. Na vychladnuté cesto rozotrieme džem. Na záver posype celé cesto mrveničkou.
  11. Pečieme okolo 25 minút.