pinterest.com
StoryEditor

Popcorn áno alebo nie? S našimi radami bude nie len chutný, ale aj zdravý

09.08.2018, 15:29
Recepty a tipy
Len málokto si vie predstaviť návštevu kina bez krabice voňavého, nadýchaného popcornu. Aj keď túto pochúťku považujú za výdobytok modernej doby, v skutočnosti ho jedli už naši starovekí predkovia. Existujú podklady, že už pred 7000 rokmi si v Peru túto slanú dobrotu pripravovali.

Moderná doba obohatila popcorn a niekoľko rôznych príchutí. Z relatívne zdravého jedla sa stáva príchuťami ďalšia potravina, ktorá pridáva kilá. Nemusí to tak byť. S našimi radami vám popcorn nie len bude chutiť ale bude aj zdraviu prospešný.

Popcorn môže byť zdravší ako ovocie alebo zelenina

Popcorn je rozhodne zdravý! Avšak nie ten, ktorý kúpite v kine alebo v supermarkete. V skutočnosti sú to nafúknuté zrniečka kukurice. To znie zdravo, avšak iba do chvíle, kedy k popcornu nepridáme tuk alebo dochucovadlá. Všetky výhody sú potom stratené. Popcorn sám o sebe má veľa antioxidantov, vitamínu B, A, E, K, zinku, železa, draslíku a mnoho iného, čo pomáha k prevencii rakoviny alebo porúch kardiovaskulárneho systému. Naviac popcorn obsahuje iba 31 kalórií!

Zabudnite na prípravu v mikrovlnke

V dnešnej dobe nie je problém kúpiť usušené zrniečka a dochutiť si ich podľa vlastných preferencii- medom, soľou alebo worchestrovou omáčkou. Tak si zachováte všetky zdravotné benefity. Zabudnite na populárne popcorny z mikrovlnky. Sú nie len plné soli a tuky, ale aj toxických dochucovadiel. Dajte si s prípravou trocha práce a vaše telo sa vám odvďačí!

Je vhodný pri diéte

Myslíte si, že po večeroch môžete chrúmať len mrkvu? Ste na omyle. Popcorn môže byť zdravou desiatou a dokáže zatočiť aj so „žravými náladami“. Výborne zasýti a upokojí vaše chúťky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 07:50