26.09.2007, 00:00

Ako hodnotíte novú skladbu Mariky Gombitovej?

Roland Kánik, hudobný publicista:
Podľa mňa tvrdiť, že má novú pesničku a pritom ide len o prespievanú pieseň z muzikálu, je zavádzajúce. Viac ako náhly umelecký produkt to vyznieva ako účel spropagovať vychádzajúcu x-tú výberovku jej najväčších hitov. A tak trochu z toho cítiť aj naháňanie tantiém. Berúc do úvahy samotnú pesničku a Gombitovej spevácky výraz -- tenučké vokály možno mohli fungovať v reáliách socíkovského popu, no dnes je hudba minimálne o 20 rokov ďalej a Gombitovej výraz dnes pôsobí, v lepšom prípade, smiešne.

Jana Tuhá, šéfeditorka Rádia Viva:
My sme pieseň Tak som chcela všetkých milovať v rádiu Viva počúvali všetci húfne. Nie je to však jednoduchá prvoplánová pesnička, je potrebné vypočuť si ju viackrát. Ale inak sme ju aj s kolegami ohodnotili pozitívne. Dobré bolo, že samotná Marika po premiére pesničky dovysvetľovala, že neodráža jej osobné pocity, ale je to prebratá muzikálová pesnička.

Igor Petruška, hudobný publicista:
Z piesne som zatiaľ počul len úryvok, no keby človek nevedel, že je to pesnička z muzikálu, tak by si mohol, súdiac podľa textu, myslieť, že sú to posledné hodiny Mariky Gombitovej. Napriek tomu, že ide o pieseň osvedčeného tímu Peteraj -- Patejdl, Marika spievala aj silnejšie veci. Prejav má však stále ten istý. Novú pieseň tak vnímam skôr ako udalosť samu osebe. Dôležité je, že niečo naspievala.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 12:16