StoryEditor

Jednota zvýšila obrat

30.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Systém spotrebných družstiev Coop Jednota Slovensko dosiahol v minulom roku maloobchodné tržby na úrovni 35 miliárd korún. Ako na stredajšej tlačovej konferencii informoval predseda Predstavenstva Coop Jednota Slovensko Gabriel Csollár, medziročne to znamenalo nárast maloobchodného obratu o 8 percent. "Dosiahnuté výsledky vnímame pozitívne, hlavne z dôvodu, že nárast maloobchodného obratu sa dosiahol predovšetkým z dôvodu intenzifikácie existujúcej siete," komentoval výsledky Csollár. Ďalších zhruba 370 miliónov korún dosiahol veľkoobchodný predaj spotrebných družstiev cudzím odberateľom a 6,5 miliardy korún tvoril obrat logistických centier systému. Podiel družstevného obchodu na trhu s potravinami bol v minulom roku takmer 17 percent. "Na podobnej úrovni by sme chceli tento podiel udržať aj v roku 2008," dodal Csollár.
Investície spotrebných družstiev v minulom roku podľa neho dosiahli zhruba jednu miliardu korún, nesmerovali však do rozširovania siete, ale do modernizácie a reštrukturalizácie súčasnej siete predajní. Reštrukturalizáciou existujúcich obchodov sa pritom rozšíril počet supermarketov o 233 prevádzok. "Je to najrýchlejšie sa rozvíjajúci segment našej obchodnej siete spolu s Terno supermarketmi," dodal Csollár. Naďalej však väčšinu, až 87 % z celkového počtu 2 400 predajní siete Coop Jednota, predstavuje tradičná a stabilizovaná sieť sídliskových a vidieckych obchodov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 23:22