StoryEditor

Coca-Cola sťahuje z trhu ochutenú vodu

25.09.2007, 00:00
Zastúpenie nadnárodného koncernu Coca-Cola Beverages sťahuje z obchodov a distribúcie vodu Bonaqua s citrónovou a grepovou príchuťou.

Spoločnosť o tom informovala svojich odberateľov na Slovensku aj v Česku, kam ochutenú vodu zo závodu v Lúke pri Piešťanoch dodáva. Spoločnosť zatiaľ nevyčíslila vzniknuté straty.

Nekvalita bez rizika
Hovorca slovenskej pobočky koncernu Coca-Cola Beverages Marián Pavelka potvrdil, "hoci citrónová ani grepová Bonaqua nepredstavovali žiadne zdravotné riziko pre spotrebiteľov, rozhodli sme sa výrobky radšej stiahnuť, keďže nespĺňali vnútrokoncernové požiadavky na kvalitu".
Zo slovenského a z českého trhu boli stiahnuté státisíce fliaš. Väčšina z nich bola v distribučnom centre. Limonády včera mizli z malých predajní, benzínových púmp a z niektorých veľkých reťazcov. "Tento proces zahŕňa komunikáciu s takmer 19 500 odberateľmi. Osobne sme kontaktovali viac ako jedenásťisíc z nich. So zvyšnými sa spojíme v nasledujúcich dňoch," dodal Pavelka.
Už v týchto dňoch na trh príde Bonaqua Citrón s novou receptúrou. "Žiaľ, pramenitú vodu s grepovou príchuťou z ponuky nateraz škrtáme," dodal Pavelka.

Investícia nevyšla
Coca-Cola vyrába vodu Bonaqua v Lúke pri Piešťanoch. V júni tam uviedla do prevádzky novú výrobnú linku za takmer pol miliardy korún.
Spoločnosť vtedy vyhlásila, že ide o jednu z najmodernejších plne automatizovaných technológií v potravinárskom priemysle na Slovensku, vďaka ktorej zvýši výrobnú kapacitu Bonaquy na dvaapolnásobok. V súčasnosti pracuje v Lúke pri Piešťanoch 220 pracovníkov. Celkovo na Slovensku firma zamestnáva takmer 600 ľudí.
Investíciu si vyžiadal rast dopytu po pramenitej vode na trhu. Coca-Cola preto rozšírila ponuku aj o ďalšie príchute a zmenila obal s akcentom na mladých spotrebiteľov. Túto investíciu nepovažuje za poslednú a v blízkej budúcnosti počíta na Slovensku s novými projektmi.

Značky koncernu Coca-Cola
- kolové sýtené nápoje: Coca-Cola, Coca-Cola light
- iné sýtené nápoje: Fanta, Sprite, Kinley, Lift
- Bonaqua - sýtená, nesýtená, jemne sýtená, citrónová, pomarančová
- ďalšie: Cappy, Cappy Ice Fruit, Nestea, Powerade
Zdroj: Coca-Cola

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 04:17