StoryEditor

PAS: Vláda preferuje krátkodobé výsledky

31.08.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR

Slovenská vláda pristupuje podľa Podnikateľskej aliancie Slovenska (PAS) k riešeniu celospoločenských problémov nesystémovo a preferuje dosahovanie krátkodobých výsledkov pred dlhodobou stabilitou. PAS preto vyzýva poslancov, aby nepodporili návrhy zákonov, ktoré prinesú krátkodobé efekty, a aby vyvíjali tlak na predloženie komplexných návrhov.
"Navrhované opatrenia týkajúce sa dôchodkového zabezpečenia, zdravotníctva a zrýchlenia výstavby diaľnic ohrozujú dlhodobú udržateľnosť systémov, povedú k nadmernému finančnému zaťažovaniu budúcich generácií a v konečnom dôsledku zhoršujú súčasný i budúci stav podnikateľského prostredia," tvrdí aliancia a dodáva, že vládou schválená novela zákona o sociálnom poistení zvýši odvodové zaťaženie tých príjmových skupín, ktoré už dnes platia najvyššie odvody.
V minulosti dochádzalo podľa nej k najväčším únikom z daňovo-odvodového systému práve v čase vysokých sadzieb. "Zavedenie ďalšej hranice horného vymeriavacieho základu, ako aj časté zmeny v tejto oblasti vnímajú podnikatelia ako vážnu prekážku podnikania," upozorňuje PAS. Preto požaduje zjednodušenie administratívy odvodovej agendy, zjednotenie vymeriavacích základov na platenie odvodov a obmedzenie výnimiek, prostredníctvom ktorých si môžu platitelia odvodovú povinnosť legálne znížiť alebo sa plateniu odvodov úplne vyhnúť.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 21:17