StoryEditor

Peugeot chce investovať v Číne

12.09.2007, 11:28
Autor:
TASRTASR

Francúzska automobilka PSA Peugeot Citroën chce investovať v Číne.
Peugeot a čínska spoločnosť Harbin Hafei Automobile Industry Group uvažujú o investícii minimálne 2 miliárd jüanov (CNY), v prepočte 6,6 miliardy SKK, do spoločného podniku. Dnes o tom informoval zdroj blízky situácii. Peugeot s Hafei v júni podpísali memorandum o porozumení, aby preskúmali možnosť spoločnej výroby úžitkových vozidiel pre menej ako 10 cestujúcich.
"Konečná dohoda o založení spoločného podniku by mohla byť podpísaná na konci tohto alebo začiatkom budúceho roka," uviedol zdroj pre agentúru Reuters. Dodal, že obe strany by mali mať v spoločnom podniku 50-% podiel a že celková investícia by mala predstavovať aspoň 2 miliardy (CNY), čo je v Číne povinné minimum pre automobilové spoločnosti založené zahraničnou firmou.
Francúzsky koncern už v krajine vyrába Peugeot 307, Peugeot 206 a sedan C-Triomphe spoločne s treťou najväčšou čínskou automobilkou Dongfeng Motor. Spolupráca so spoločnosťou Hafei by Peugeotu zaistila silnú pozíciu na trhu úžitkových vozidiel v krajine, kde už pôsobia americké automobilky Ford Motor a General Motors.
Peugeot plánuje do roku 2010 uviesť na čínsky trh 12 nových modelov, aby podporil predaj na druhom najväčšom automobilovom trhu na svete. V 1. polovici tohto roka tu Peugeot predal 103 000 áut, čo je o 2 % viac ako v rovnakom období vlani. Rast predaja automobilky tak výrazne zaostal za celkovým rastom predaja áut v krajine, ktorý dosiahol 22,26 %.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 04:06