StoryEditor

Chute, vône, vecičky

30.06.2003, 00:00

Grilovanie - letný hit
Labužníci v prírode
Nijaké škrobené pravidlá, formálne menu, stresovaní hostitelia. Čím neformálnejšie, tým viac zábavy všetci majú. Kto môže, ten vo voľnom čase uteká aj s priateľmi z mesta do prírody, do záhradiek, na brehy riek a jazier. Hitom od jari do jesene sú pikniky i oslavy pod šírym nebom. Nechýba spôsob prípravy jedál známy tisícročia, časom iba rafinovane zdokonaľovaný -- grilovanie. Na viacerých miestach vo voľnej prírode neznámi dobrodinci vybudovali kamenné ohniská a pri odchode ich nezlikvidovali, ale nechali neznámym nasledovníkom v hodovaní. Hypermarkety sú plné najrozličnejších grilov, pomôcok, kuriva, výrobcovia si konkurujú grilovacími zmesami a mäsiarstva vyšli v ústrety uponáhľaným gazdinkám ponukou naporciovaných a nakorenených rozličných druhov mäsa. Výber dobrého paliva, najvhodnejšia príprava pahreby, príprava rôznych marinád, moridiel i poterov, rozlišovanie medzi olejmi, príprava mäsa, niekoľko správnych trikov, zásady zdravého grilovania a 125 receptov z rozličných krajín na 190 stranách obsahuje kniha Rose Marie a...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/styl, menuAlias = styl, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 02:22