StoryEditor

Paška postúpil petíciu za pluralitné zdravotníctvo na ďalšie prerokovanie

13.10.2007, 12:49
Autor:
TASRTASR

Predseda parlamentu Pavol Paška postúpil vo štvrtok petíciu občanov za rovnoprávne a pluralitné zdravotníctvo na prerokovanie Ústavnoprávnemu výboru NR SR a Výboru NR SR pre zdravotníctvo.

Stalo sa tak po tom, ako petíciu preverili pracovníci referátu pre petície a sťažnosti na oddelení komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR. Overovanie sa konalo od 17. septembra do 10. októbra. Súčasne pracovníci spočítali platné hlasy občanov, ktorí petíciu podpísali.

Po preverení všetkých predložených petičných hárkov uznali platnosť 155 490 podpisov. Zvyšných 4150 záznamov občanov nespĺňalo príslušnú časť ustanovenia o petičnom práve, podľa ktorého fyzická osoba čitateľne uvedie k podpisu svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu.

Výsledkom overovania je jednoznačný záver, že uvedená petícia spĺňa všetky náležitosti v zmysle Ústavy SR a tiež príslušných paragrafov zákona o petičnom práve. Petícia spĺňa aj ustanovenie zákona o rokovacom poriadku Národnej rady SR, v zmysle ktorého NR SR prerokuje petíciu podpísanú aspoň 100 000 občanmi.

TASR o tom informovala Elena Valovičová z Kancelárie Národnej rady SR.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 10:51