StoryEditor

Priemyselný park v Kubíne má prvého investora

12.11.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Nemecká spoločnosť Prymetall je prvým investorom v priemyselnom parku, ktorý sa buduje v Dolnom Kubíne. Jej celkové investície predstavujú takmer dva milióny eur, čo je približne 66 miliónov korún. Prymetall v parku minulý týždeň otvoril rezacie a distribučné centrum medených pásov, ktoré sú potrebné na výrobu elektroinštalačného materiálu pre automobilový priemysel.
Ide o prvé rezacie centrum v strednej Európe, tvrdí vedúci sekretariátu primátora mesta Daniel Mlynárik. Jeho odberateľom by sa mala stať firma Utilux z Dolného Kubína, ale aj ďalšie firmy zo Slovenska a z krajín strednej a východnej Európy.
Prymetall v súčasnosti zamestnáva osem ľudí, pričom budúci rok by sa ich počet mal zvýšiť na dvadsať. Spoločnosť Prymetall Slovakia, ktorá v týchto dňoch začína vyrábať v Dolnom Kubíne, je súčasťou nemeckej skupiny Prymetall NA Group, svetového lídra v zásobovaní meďou a medenými zliatinami, pričom hlavným zameraním je výroba medených katód.
V priemyselnom parku v Mokradi by v prvej etape malo nájsť prácu približne päťsto ľudí. Do konca roka 2009 by malo vzniknúť až osemsto pracovných miest, najmä pre odborníkov v kovovýrobe.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 12:28