StoryEditor

K útokom v Alžíri sa prihlásila al-Kájda

12.12.2007, 06:43
Autor:
SITASITA

Severoafrická odnož teroristickej siete al-Kájda sa v utorok prostredníctvom vyhlásenia na internete prihlásila k bombovým útokom v alžírskom hlavnom meste, pri ktorých v tento deň zahynulo najmenej 26 ľudí. Vyhlásenie na internetovej stránke uvádza, že dvaja "mučeníci" z al-Kájdy v severnej Afrike autami, v ktorých bolo po 800 kilogramoch výbušnín, zaútočili "na brloh zahraničných nevercov" a na sídlo alžírskeho ústavného súdu. "Ide o ďalší úspešný výboj... ktorý uskutočnili rytieri viery svojou krvou na obranu zraneného islamského ľudu," uviedli radikáli vo vyhlásení.
Dva výbuchy, ktoré v utorok otriasli Alžírom, nastali takmer súčasne. Prvý z nich zasiahol sídlo Úradu Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). K druhému došlo pred budovou ústavného súdu. Al-Kájda v severnej Afrike má v Alžírsku na svedomí už niekoľko útokov, pri ktorých iba tento rok prišlo o život vyše sto ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 18:29