Gabriela Mendel
StoryEditor

Pred pôrodom jej povedali, že jej bábätko zomrelo. Známa misska otvorene o pôrode mŕtvej dcérky

17.09.2021, 20:00
Celebrity
Vraví sa, že neexistuje horšia bolesť než keď rodič prežije svoje dieťa. Obrovské trápenie, ktoré je pre každého rodiča nočnou morou, nedokáže utíchnuť ani po rokoch...

Ukázala sa až po niekoľkých týždňoch, keď zverejnila správu, ktorá trhala srdce. Napriek tomu, že bola celé tehotenstvo v poriadku a aj ona, aj malá Amélia v brušku boli zdravé, dieťatko zomrelo. Petra sa tak musela psychicky pripraviť na to, že porodí mŕtvu dcérku. ,,S bolesťou, akou som sa musela vyrovnať, som nepočítala ani v najhoršom sne. Myslím, že väčšiu bolesť, ako prísť o dieťa, žena zažiť nemôže. Najviac mi pomohol manžel, ktorý pri mne stál,'' zaspomínala si retrospektívne na ťažké obdobie.

Všetko sa to pritom začalo nečakane. ,,Do nemocnice sme šli so zlým tušením, lebo som prestala cítiť pohyby a na otázku položenú nie veľmi príjemným tónom – „Prečo ste neprišli skôr?!“ – nezabudnem do konca života. Od sestričiek aj od doktora, ktorý ma prijímal. Mala som chuť kričať, povedať im, že keby som mohla, dala by som život za to, keby som prišla skôr,'' uvádza neľahko Petra. V ten moment sa jej zrútil svet. ,,Len som ticho sedela a nechcela uveriť, že z najväčšej životnej radosti sa stala paralyzujúca bolesť. Na druhej strane ma veľmi citlivý personál umiestnil do samostatnej izby, mimo šťastných tehuliek, snažili sa vyhovieť nám z každej stránky a nechali pri mne manžela. A, samozrejme, najväčšou pomocou bola moja úžasná gynekologička MUDr. Dagmar Molitorisová, ktorá bola počas pôrodu a celého druhého tehotenstva pri mne a spravila všetko oveľa znesiteľnejším. Budem jej vďačná do konca života,'' opísala situáciu ďalej Petra. 

Oporou jej bol najmä už spomínaný manžel a spoločná ''dovolenka'', ktorú si dopriali. Na nej síce na obrovskú bolesť nezabudla, no uvedomila si, že sa nemôže utápať v smútku. Po vyše roku od pôrodu, aký nechce zažiť žiadna žena, prišla skvelá správa, ktorá úprimne potešila mnoho žien. Peťke a Martinovi sa narodilo vytúžené, zdravé bábätko, aj tentokrát dcérka. Rozhodli sa ju pomenovať Tamarka.

Dnes chce byť Petra oporou a aj pomocou ženám, ktoré si prešli podobným príbehom ako ona sama. V čase, keď si prežívala túto obrovskú bolesť, totiž sama vyhľadávala ženy, ktoré by dokázali porozumieť jej bolesti. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa s Petrou Sliackou porozprávame na livestreame na našom Instagrame v utorok, 21.septembra o 20:00. Nájdete ho kliknutím tu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:09