Wikimedia
StoryEditor

Namiesto oslavy narodenín boj o život. Stav obľúbeného českého herca je stále vážny

13.08.2021, 19:30
Celebrity
Český herec by zrejme oslavoval svoje narodeniny s tortou, obklopený rodinou a pravdepodobne by sa usmieval a tešil z ďalšieho roku svojho života. Je tomu však inak...

Len pred dvoma dňami oslávil známy český herec, ktorý napríklad zahviezdil vo filme Kameňák, 82 rokov. Napriek tomu sa jednalo v poradí už o druhé, smutné narodeniny, nakoľko ich trávi vo vegetatívnom stave. Aj keď sa na svet dokáže pozerať, pri vedomí je len čiastočne. 

Herec mal podľa viacerých českých médií absolvovať operáciu kolena, pri ktorej nečakane skolaboval. Nasledovala ďalšia operácia, konkrétne srdcovej chlopne, počas ktorej bol uvedený do umelého spánku. Z neho sa dlhší čas nepreberal, no napriek tomu doktori označili jeho stav za stabilizovaný. 

Dnes síce už, ako sme spomínali, vníma okolie, no stále nie je schopný komunikovať, jesť, či byť pri vedomí dlhší čas. ,,S ockom je to stále rovnaké, no stále bojuje a má chuť žiť, a tak bojujú lekári aj ja,'' prezradila denníku Aha! Josefova dcéra Ester. ,,Pokiaľ to nevzdá on, má zmysel snažiť sa o zlepšenie a veriť, že bude lepšie,'' dodala.

Tá otca navštevuje pravidelne - a výnimkou neboli ani jeho narodeniny, kedy si preňho pripravila malý darček. ,,Prečítala som mu a pustila všetky odkazy od jeho kamarátov a kolegov. Nemohol mi síce odpovedať, ale ja som cítila, že všetko vnímal,'' uviedla ďalej médiám Ester. 

Napriek vysokému veku a nepriaznivému stavu dcéra verí, že sa otec dá do poriadku - a všetko bude tak, ako kedysi.. a nám neostáva nič iné, len držať palce a veriť, že slávny herec a spevák svojou prítomnosťou poteší tých najbližších.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:00