profimedia
StoryEditor

Posledné zbohom s Milanom Lasicom. S hercom sa nemohli rozlúčiť ani tí najbližší

22.07.2021, 15:00
Celebrity
Správa o smrti jednu z najvýraznejších osobností slovenskej umeleckej scény zarmútila celé Slovensko...

Bola nedeľa večer, keď na doskách Štúdia L+S končila divadelná inscenácia, v ktorej vystupoval aj maestro slovenského umenia, Milan Lasica. Počas potlesku však náhle skolaboval. „Bola to náhla porucha srdcového rytmu. Bol som tam a podával som resuscitáciu s kolegami, kým prišla záchranka. Dospieval pesničku Ja som optimista v dobrej forme, bola klaňačka asi dvakrát a naraz sa pomaly zosunul k zemi. Parkrát sa ‚vrátil‘ a hýbal očami, ale nezvládol to. Bohužiaľ, je to pravda,“ uviedol pre Denník N jeden z divákov, ktorý sa na predstavení nachádzal. 

Hneď, ako sa správa objavila v slovenských médiách, sa do smútku ponorilo celé Slovensko. Úprimnú sústrasť nevyjadrovali len ľudia z umeleckej brandže, ktorí legendárneho herca, komika a textára poznali ako kolegu a akýsi vzor, ale aj politici. Práve tí zvažovali možnosť štátneho smútku, ale aj pohrebu. Ako sa však ukázalo, rodina túto ''ponuku'' odmietla. 

Manželka, ako aj dve dcéry s rodinami, sa rozhodli, že milovaného manžela, otca, priateľa a pre nás všetkých nenahraditeľného umelca, pochovajú v okruhu tých najbližších. Jednalo sa však o skutočne úzky kruh rodiny a posledné zbohom velikánovi nepovedali ani jeho najbližší priatelia, ako Oľga Feldeková či Milan Kňažko. Pohreb Lasicu sa konal v stredu 21. júla popoludní, v tajnosti, bez akýchokoľvek sprievodov či zásahu médií. Tak, akoby si to želal aj samotný herec, ktorý sa nikdy necítil ako celebrita, ale len ako obyčajný človek, ktorý robí to, čo miluje...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 13:12