twitter.com/younghollywood
StoryEditor

Tieto celebrity sa rozhodli nemať pohlavie: Čo to znamená byť “non binary”?

18.07.2021, 06:00
Celebrity
Tieto celebrity sa rozhodli neurčiť si konkrétne pohlavie. Používajú zámeno “oni”. Ktoré medzi ne patria?

Non binary osoba sa necíti ani ako žena, ani ako muž. Osoba, ktorá sa označuje nebinárne sa rozhodla neurčovať si konkrétne pohlavie, niektoré nepoužívajú zámeno "ona" a "on", ale "oni". Nasledujúce celebrity budeme ale oslovovať podľa ich predošlého pohlavia, keďže v slovenčine sa to nedá správne skloňovať. Medzi tieto svetové celebrity patria:

AMANDLA STENBERG

Amanda povedala, že sa cíti nebinárne, no nepotrebuje kvôli tomu používať zámeno “oni”. Ostáva teda pri “ona”, aj keď priznala, že oslovovanie “oni” sa jej páči. Už v roku 2016 napísala na svoj Tumblr: “Necítim sa stále ako žena a je to normálne”.

DEMI LOVATO

Demi sa rozhodla neoznačovať sa za žiadne konkrétne pohlavie. Oficiálne sa vyjadrila na svojom instagramovom profile, kde povedala, že svoje oslovovanie z “ona” mení na “oni”. “Chcela by som vám s hrdosťou a radosťou oznámiť, že sa budem označovať za nebinárnu osobu. Oficiálne si mením svoje zámená z “ona” na “oni", tak to cítim" prehlásila. V marci tohto roku priznala v rozhovore pre Insider, že je pansexuál. 

MILEY CYRUS

Miley v roku 2015 vyhlásila, že ju jej pohlavie a ani pohlavia ostatných okolo nej jednoducho nezaujímajú. “Necítim sa, že by som bola muž, alebo žena. A ani nechcem povedať, či bude môj partner muž, alebo žena. Je mi to jedno” priznala. Označila sa za nebinárnu osobu, no zámená používa stále v ženskom rode. 

RUBY ROSE

Ruby zahviezdila prvýkrát v roku 2014, keď na youtube uverejnila video, v ktorom predstavuje jednotlivé pohlavia. Keď bola menšia, cítila sa viac ako muž, než žena. “Modlila som sa, aby mi nenarástli prsia” povedala v rozhovore pre Us Weekly. Používa stále ženské zámená, no považuje sa za nebinárnu osobu. “Cítim sa ako muž, no nemám pocit, že som sa mala narodiť s inými pohlavnými orgánmi, aké mám. Jednoducho žijem ako muž, ale tak, ako ma boh stvoril. A tak sa cítim najkomfortnejšie a najlepšie” priznala. 

SAM SMITH

Sam sa priznal, že dlhé roky zápasil so svojou sexualitou a najmä so svojim pohlavím. V roku 2017 povedal že sa cíti rovnako žensky, ako mužne. “Nie som muž, ani žena. Som jednoducho niečo medzi, tak to cítim” povedal v rozhovore pre Insider. 

TRISHA PAYTAS

Trisha, jedna z najsledovanejších youtuberiek sa v aprílovom videu predstavila ako nebinárna osoba. “Mám dni, kedy sa cítim ako “on” a to ma ukľudňuje. Cítim sa tak dobre” povedala svojim sledovateľom. Necháva sa teda oficiálne oslovovať “oni” a priznala, že svoje budúce dieťa bude taktiež vychovávať s oslovovaním pod zámenom “oni”. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:15