profimedia
StoryEditor

Za herečku ju nechceli, vraj je príliš škaredá. Meryl Streep si napriek tomu vybudovala kariéru

22.06.2021, 18:00
Celebrity
... a nie len tak hocijakú. Dnes patrí k najlepším herečkám súčasnosti, ktoré nemajú núdzu o filmové úlohy, fanúšikov, či peniaze.

Jedna z naikonickejších herečiek sveta, Mary Louise Streep, známa pod prezývkou Meryl, už od detstva inklinovala k umeniu. Nikdy však nemala ambíciu stať sa herečkou a okrem muzického umenia sa venovala aj tomu výtvarnému. Jej schopnosť zapamätať si texty a napodobňovať rôzne prízvuky však rozhodli za ňu. 

Bakalársky titul z umenia získala na Univerzite Vassar Collage v Poughkeepsie v New Yorku, kde si v roku 1969 zahrala úlohu Slečna Júlia v slávnej rovnomennej hre dramatika Augusta Strindberga. Práve tam Meryl zažiarila a získala si pozornosť celého publika a o dva roky už stála na profesionálnych doskách.

Neskôr sa jej na jednej z najprestížnejších vysokých škôl sveta, Yale University, podarilo získať titul magister umenia. Práve to jej poskytlo známosti ale aj schopnosti, ktoré jej pridávali na kredite. Na prvý pohľad totiž nebola typickou kráskou. Taliansky producent Dino de Laurentiis sa svojho syna na konkurze opýtal, prečo mu tam vodí škaredé herečky. Samozrejme po taliansky tak, aby tomu vtedy mladá žena nerozumela.

Reakciu herečky nájdete na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 01:37