TV Barrandov
StoryEditor

Rozlúčka s Libuškou Šafránkovou. Posledné zbohom prebehne tak, akoby si želala

15.06.2021, 07:45
Celebrity
Informáciu o pohrebe zverejnil jej syn Josef Abrhám.

Odišla rýchlo a nečakane. Napriek tomu, že rokmi zvádzala ťažký boj so zákernou chorobu, jej náhly odchod šokoval aj tých najbližších. Tí na tento neľahký údel pripravení neboli. 

Jej pondelková hospitalizácia bola plánovaná. Nikto však netušil, že už sa domov nevráti. Nikto to nečakal. Vôbec nikto z nás nebol pripravený, že by mohla takto náhle odísť. Keď však o tom teraz tak premýšľam, tak sme na to pripravení byť mohli. Nikto si nedokáže predstaviť, čo si chudinka musela obzvlášť v poslednom čase prežiť,” uviedla pre český denník Blesk jej sestra Mirka. 

Dnes sa už vie, že rozlúčka s ikonickou herečkou prebehne 25.júna v kostole, ktorý s rodinou navštevovala. Prostredníctvom oficiálneho stanoviska to oznámil jej syn Josef.

Od náhleho odchodu maminky Libuši Šafránkovej prichádza celej našej rodine neuveriteľne veľa sústrastných správ a listov. Žiaľ, nie je v našich silách poďakovať každému zvlášť. Preto by som chcel všetkým, ktorí si na maminku spomenuli, čo najúprimnejšie touto cestou poďakovať. Naša rodina prežíva toto neľahké obdobie veľmi bolestivo a vaše slova sú pre nás silnou podporou. 

Maminka si nepotrpela na veľkú pozornosť a cenila si súkromie. Viem ale, že by určite stále o to, aby tí, ktorí ju mali radi, mali možnosť rozlúčiť sa s ňou na mieste, kde chodila viac ako 30 rokov. Preto sme sa rozhodli 

Maminka si nepotrpěla na velkou pozornost a cenila si soukromí. Vím ale, že by určitě stála o to, aby ti, kteří ji měli rádi, měli možnost se s ní rozloučit na místě, kam ráda přes třicet let chodila. Proto jsme se rozhodli usporiadať verejné rozlúčenie v našom kostole sv. Anežky na Spořilově (pozn. redaktora, časť mesta Praha) v piatok 25.júna 2021 v dopoludnia. Samotný pohreb prebehne v rovnaký deň poobede v kruhu rodiny a blízkych priateľov. V okolí kostola bude mať verejnosť možnosť pohre sledovať na veľkoplošných obrazovkách. 

Zádušná omša a uloženie na cintoríne prebehne o týždeň neskôr, 2.júla v jej rodnom meste Šlapanice v okrese Brno.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 06:35