youtube
StoryEditor

Vzdelanie bolo viac než šoubiznisové pozlátko. Michaela Paštéková dnes môže byť vzorom

31.05.2021, 18:50
Celebrity
Kto by si nepamätal Mandarínku Darinku? Teda, speváčku Michaelu Paštékovú, ktorá bola kedysi detským vzorom. Dnes síce vzorom ostala, no úplne v inej sfére.

Už v čase, keď mala Michaela štyri roky, si jej rodičia všimli spevácky talent, ktorý v malom dievčatku dozrieval. Následne ju prihlásili do speváckej súťaže, ktorú viedol Peter Nagy. Ten si napokon ju a k nej aj chlapčeka Martina Madeja vybral ako nové detské hviezdy, ktoré sa mali zameriavať najmä na publikum do 15 rokov. Peter im napísal hneď niekoľko legendárnych hitov, ktoré sú v repertoároch do dnešného dňa. Patrí medzi ne Mandarinka Darinka, So mnou nikdy nezostárneš či Amerika. 

Úspech producentov podnietil k tomu, aby vydali prvý sólový album s názvom Sprayer - Frayer. Z neho pochádza ďalší rovnomenný hit „Sprayer“. Piesne z albumu dosahovali najvyššie priečky hitparád a album získal následne Zlatú platňu, ktorá nebola jediná. O dva roky neskôr jej ju totiž vyniesol ďalší album s názvom Hey Pepe! 

Hudobná kariéra krásnej Mišky trvala len do 18-tich rokov, kedy ukončila akýkoľvek stret so šoubiznisovým svetom. Ako vo viacerých rozhovoroch priznala, kariéra speváčky nebolo to, čo od života očakávala a v čom videla zmysel. Aj keď mala našliapnuté na to stať sa hviezdou ako ďalšie iné speváčky ako Dara Rolins či sestry Nízlové, rozhodla sa pre presný opak. Investovala do svojho vzdelania a vyštudovala Estetiku na Univerzite Komenského v Bratislave. 

Štúdium jej otvorilo brány do umeleckého sveta, ktorý má nepochybne v krvi. Na Vysokej škole výtvarných umení si obhájila dizertačnú prácu a neskôr sa stala aj pedagogičkou. Za sebou má publikovaných stovky článkov. Nemožno pochybovať o tom, že je vo výtvarnom svete považovaná za váženú osobnosť a nielen tam, ale aj na akademickej pôde na Vysokej škole výtvarných umení, kde pôsobí do dnešného dňa.

,,Je to učiteľka, ktorá má neuveriteľný prehľad a vie, o čom hovorí. Nie je to jedna z tých pedagogičiek, ktoré meškajú alebo sa k študentom správajú neúctivo, práve naopak. Prechováva rešpekt a rešpekt je jej opätovaný,'' prezradila jedna zo študentiek. ,,Nebudem klamať, ak poviem, že je to nesmierne vzdelaná žena, ktorá má neuveriteľný prehľad nielen v tom, čo robí. A ako žena tiež musím priznať, že je naozaj nádherná, väčšinu času nevyužíva mejkap, čím vyzdvihuje svoju prirodzenú krásu,'' dodala.

To, ako dnes Michaela vyzerá, nájdete v galérii:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:55