Jakub Klimo
StoryEditor

Zdena Studenková otvorene: So svojou dcérou som nenašla spoločnú reč ani po rokoch

06.05.2021, 16:00
Celebrity
Nikdy si nedáva servítku pred ústa. Veď načo aj! Zdena Studenková sa nepotrebuje zapáčiť každému.

Ostrým jazykom je známa nielen u nás, ale aj v susednom Česku. Keď sa jej niečo nepáči, povie to na plné ústa. Je skrátka ostrieľanou profesionálkou, ktorá nič nenecháva na náhodu. Chodí načas, či radšej o niekoľko minút skôr a vždy dokonale pripravená. A to očakáva aj od svojho okolia. V prvom rade je prísna na seba, až potom na okolie.

Práve preto jej niektorí nemôžu prísť na meno, jej perfekcionizmus je povestný. Zdena sa netají tým, že k životu nepotrebuje falošné priateľstvá: „Nepotrebujem byť s každým priateľka v tom zmysle, že sa príliš otváram, lebo dnes je o trošku viac povrchnejšia doba. Keď však mám niekoho úprimne rada, tak ho mám vo veľkej úcte a vôbec sa tým netajím. Dávam mu to potom aj najavo, pretože sú ľudia, ktorí si to zaslúžia,“ prezradila nedávno pred televíznymi kamerami herečka, ktorá má pevný dlhoročný vzťah s dirigentom Braňom Kostkom. Keď ho zbadala, ihneď vedela, že je ten pravý. Okolie však malo opačný názor, no ona si dupla a zariadila sa po svojom.

Aj jej jediná dcéra Simona Párnická, s ktorou umelkyňa nikdy nenašla spoločnú reč, bola spočiatku proti, no zvykla si. „Ja som sa nikdy nezverovala mojej mame, moja dcéra sa nezveruje mne. Aj ma to mrzí, ale čo už, je to tak,“ priznala Studenková, ktorá túži ešte po jednom, a to po novej životnej role – babičky: „Dúfam, že sa mi ešte podarí niekedy od dcéry dostať aj nejaké vnúča,“ rozcitlivela sa Studenková a pokračovala: „Mám svoju kariéru, prácu, partnera, ktorého milujem. Mám dcéru, ktorú milujem, a jediné, čo mi chýba je, aby som mala nejakú víziu. Že to, čo viem, alebo mám tie možnosti... Že predsa len by som si mohla dovoliť formovať nejakého malinkého človiečika. Odovzdať mu nejaké veci, ktoré viem, a naučiť ho to. To mi veľmi chýba,“ povedala Zdena, ktorá mala vo svojom živote vždy jasno.

Nikdy sa neobklopovala falošnými ľuďmi ani priateľstvami. Keď však niekoho obdivuje, otvorene mu to povie a netají sa svojimi sympatiami. Tak ako pri ryšavke Táni Pauhofovej či novom sexsymbole Jurajovi Bačovi. U Pauhofovej obdivuje dravosť, húževnatosť, pracovitosť a profesionalitu. Akoby videla samu seba pred rokmi. A Juraja Baču si na divadelné dosky do hry Leni vybrala sama. Imponoval jej svojou mužnosťou, skromnosťou, no najmä hereckým talentom, ktorý mu pomohla sama rozvíjať. A kto by to bol povedal, že táto nestarnúca diva oslávila už 66 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 21:56