profimedia
StoryEditor

Povedali jej, že má schudnúť, inak neuspeje. Nepočúvla ich a dnes patrí k najlepším herečkám sveta

01.05.2021, 16:15
Celebrity
Svet šoubiznisu vie byť mimoriadne krutý - najmä k ženám. Požiadavky, ako by mali budúce hviezdy vyzerať, sa netýkajú ani tak talentu, ako toho, ako by mali vyzerať.

Jennifer Lawrence patrí k najlepším a najvýraznejším herečkám sveta. Niet sa čomu čudovať, na svojej hereckej kariére pracovala už od skorého veku. V čase, keď sa rozhodla byť herečkou, bola ešte len tínedžerkou. Ako 14-ročná prosila svojich rodičov, aby sa mohla vydať touto cestou. Tí jej požiadavke vyhoveli za predpokladu, že bude venovať rovnaký čas aj štúdiu - a tak sa aj stalo. Jennifer v učení vynikala a dokonca sa jej podarilo ukončiť vzdelanie predčasne. Tým pádom sa mohla naplno venovať svojej hereckej kariére, po ktorej tak veľmi túžila. 

Aj keď nikdy nenavštevovala žiadne špeciálne kurzy, ukázalo sa, že krásna tínedžerka má skutočne talent. Nebol to však len ten, ktorý jej pomohol uspieť, ale aj jej svedomitosť a pracovitosť. Už jej prvá rola, v ktorej stvárnila postavu Lauren Pearsonovej, jej priniesla mimoriadny úspech. Okrem toho, že získala Young Artist Award, sa jej začali hrnúť ponuky na ďalšie zaujímavé úlohy. Stala sa tiež najmladšou herečkou, ktorá bola nominovaná na prestížneho Oscara. V tom čase mala len 20 rokov a každému bolo jasné, že Jennifer ešte len zažiari. 

Ako však herečka priznala, ani ona sa stále nestretla s otvorenou náručou. Keď sa ako tínedžerka uchádzala o úlohy vo filme, stretla sa aj s bodyshamingom. Aj keď Jennifer patrí k herečkám, ktoré sa môžu pýšiť štíhlou postavou, pre šoubiznisový svet ideálne štíhla nebola. Práve naopak, považovali ju za pribratú a tučnú.  Jennifer Lawrence v čase, keď začínala so svojou kariérou Jennifer v čase, keď začínala so svojou kariérou dreamstime

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 00:39