StoryEditor

Pred svojím posledným koncertom vedel, že umiera. Karol Duchoň sa vo svojich 35-tich rokoch pripravoval na smrť

04.03.2021, 23:10
Celebrity
Talent, akým oplýval, sa rodí raz za generáciu. Karol Duchoň bol legendou, ktorú poznajú aj tí, ktorí sa narodili po ňom...

Jeden z najväčších hudobných talentov, aký sa na Slovensku vôbec narodil, už odjakživa všetci prirovnávali k božskému Karlovi Gottovi. Pravda je však taká, že zatiaľ čo sa český slávik v hudobnej oblasti vzdelával, Karol Duchoň takúto možnosť nikdy nedostal. Aj keď túžil po tom, aby svoj hudobný talent rozvíjal, jeho otec mu to nedovolil. V jeho očiach bolo totiž povolanie umelec podradné a nedostačujúce. 

Napriek tomu sa však tínedžer svojej milovanej záľuby nevzdal. Svoje stredoškolské štúdium prerušil preto, aby šiel vystupovať z orchestrom. V tom čase spoznal aj svoju prvú manželku Elenu Šurákovú, ktorá mu porodila dcérku Danku. Aj keď bola preňho rodina všetkým, čoraz viac sa od nej začal vzďaľovať. Život muzikanta si totiž vyžiadal svoju daň. Mal len 20 rokov, keď sa dostal do povedomia verejnosti vďaka vystúpeniu na Bratislavskej lýre. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karol Duchon (@karolduchonofficial)

Spevák však nezískaval len úspech na slovenskej, ale aj zahraničnej scéne. Po piatich rokoch svojho debutu na Slovensku dokázal ''predať'' pieseň Čardáš dvoch sŕdc v ďalekom Tokiu. Aj keď tamojší ľudia nerozumeli skladbe ani slovo, rytmus, ako aj Duchoňov hlas ich zaujal. Podobný úspech zožal aj v Nemecku, kde ho začali nazývať slovenským Tomom Jonesom. Začal sa rozprávkový život, ku ktorému sa však pridružil obrovský neduh - alkohol. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 12:46