StoryEditor

Sľúbili sme si byť spolu v dobrom aj v zlom a to dodržíme. Oľga Feldeková otvorene o svojom manželstve

10.02.2021, 23:10
Celebrity
Zamilovaná dvojica to v manželstve ťahá spolu už takmer 60 rokov.

Ak láska humoristky a spisovateľky Oľgy Feldekovej a jej manžela, známeho spisovateľa Ľubomíra Feldeka, nepripomína rozprávku, tak zrejme nič iné. Mladá študentka sa so svojím budúcim manželom zoznámila v čase, keď mala 16 rokov. Pred vzťahom s ním nemala žiadneho iného chlapa a podľa jej slov, si už ani žiadneho iného po boku nevedela predstaviť. Preto si už v čase, keď mu sľúbila vernosť, bola istá tým, že pri svojom manželovi bude stáť do konca svojho života. ,,Pri sobáši sme sľúbili, že vydržíme spolu v dobrom aj v zlom, a sľuby treba dodržať,'' prezradila na margo svojho manželstva Oľga v obľúbenej humoristickej relácii. So svojím manželom však nie sú len partneri, ale zároveň aj najlepšími priateľmi. 

„Život vedľa človeka, ktorý vás má rád a vy máte radi jeho, je krásny. Ale ktorý život nie je aj ťažký? Prežili sme smrť našich ešte mladých otcov, ktorí mali málo nad päťdesiat. Bojovali sme s chorobami našich detí, všetky existenčné starosti boli na manželových pleciach a väčšinu času bol na voľnej nohe,“ priznala ďalej Oľga s tým, že s manželom sú si aj po 59 rokoch manželstva oporou a jeden druhého si vážia z celého srdca. Na recept na šťastné manželstvo si však netrúfa, nakoľko sú všetky vzťahy rozdielne. Uvedomuje si tiež, že má v Ľubomírovi oporu a šťastie, aké má maloktorá žena. Preto ženy, ktoré sa rozhodnú pre rozvod neodsudzuje, práve naopak. Niekedy vie byť totiž rozvod šťastnejší než samotná svadba.

Ich vzťah je však plný humoru, a tak nemožno pochybovať o tom, že práve smiech a radosť je esenciou ukážkového manželstva. Na otázku, prečo majú päť detí, odpovedala opäť s humorom. Vraj je to preto, lebo ju chcel známy spisovateľ zamestnať, aby mu neutiekla s iným mužom. Nuž nepochybujeme o tom, že práve títo dvaja sú pre nás vzorom krásneho a stabilného manželstva, o ktorom sa síce nepotrebuje neustále diskutovať, no to krajším životom žijú. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 13:58