Petr Kozlík
StoryEditor

Rozhovor s hercom Jánom Jackuliakom: Občas potrebujem psychohygienu

08.02.2021, 17:00
Celebrity
Svojou tvárou je predurčený na roly násilníkov alebo nesympatických chlapov. Ján Jackuliak si z toho však ťažkú hlavu nerobí, naopak, túto skutočnosť zľahčuje. Jeho skutočné „ja“ je totiž nadmieru citlivé, empatické a najlepšie sa cíti v úlohe tatina. Vyrovnať sa s vlastnou komplikovanou povahou a pochopiť sám seba mu pomohla až druhá manželka.

Kto je Ján Jackuliak (41)
Slovenský filmový a divadelný herec. Pochádza z Lučenca, odbor činohra absolvoval na konzervatóriu v Košiciach. Na Slovensku sa preslávil úlohou Igora v Búrlivom víne, naposledy si zahral filmovú úlohu v snímke Amnestie. Účinkuje aj v Česku, napríklad v divadle Studio DVA. Plánuje sa venovať aj réžii. Žije v Bratislave so svojou druhou manželkou a synom Teom.

Žijete v Bratislave, ale v Prahe ste často, je to tak?
Áno, je to taký môj druhý domov. Mám v Prahe veľa pracovných príležitostí, a tak som vlastne takým večným cestovateľom medzi Prahou a Bratislavou. Ponúkajú sa mi tu veľmi zaujímavé divadelné možnosti a bol by som blázon, keby som ich nevyužil.

Ako často do Česka cestujete?
Ako som už hovoril, je to môj druhý domov. Je to veľmi dané tým, že som v Brne študoval vysokú školu a potom tam aj dvanásť rokov žil. Prácu mám odvtedy stále tak v Česku, ako aj na Slovensku. Viac času som tu, samozrejme, strávil vďaka súťaži Tvoje tvář má známý hlas, v ktorej som účinkoval. Spočítal som si, že za dva mesiace som vo vlaku sedel 48-krát. To bolo veľmi náročné.

Nepremýšľali ste niekedy o tom, že by ste sa do Prahy presťahovali nastálo?
To viete, že áno. Dokonca som to na rok a pol skúsil a žil tu. Hlboko v sebe som však stále cítil, že som Slovák. Takže žijem v Bratislave a som šťastnejší. Možno je to aj tým, že sem môžem často cestovať. Praha je nádherná!

Spomenuli ste českú šou Tvoje tvář má známý hlas. Aké to bolo?
No... bolo to strašné! Keď som dostal ponuku účinkovať v tejto šou, vôbec som si nedokázal predstaviť, aké náročné to bude. Tým skôr, že som mal po celý čas veľa iných povinností. O to bolo tých dvanásť týždňov náročnejších. Som rád, že som si tým prešiel, pretože som sa veľa naučil, ale bez mučenia priznám, že som na konci potreboval kompletnú psychohygienu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:02