Michal Sváček
StoryEditor

Jeho matka sa ho vzdala, no on jej to nikdy nevyčítal. Milan Lasica otvorene o svojom detstve

04.02.2021, 00:30
Celebrity
Herec, ktorého meno pozná nepochybne celé Slovensko, oslávil 81 rokov. Stále si však spomína na obrovskú bolesť v jeho živote...

Milan Lasica, známy slovenský herec, dramatik, režisér, spisovateľ, moderátor, ale aj humorista, patrí medzi naše národné klenoty. Jeho schopnosť dokonalo sa povzniesť nad situáciu a opísať ju s výstižným, no napriek tomu s originálnym a vkusným humorom, sa považuje za ikonickú. Niet sa čomu čudovať - náš maestro pôsobí na slovenskej scéne už dlhé roky a napriek tomu, že začiatkom februára oslávil 81 rokov, k novej generácii má rovnako blízko ako k tej staršej. Aj keď je možno ''z inej doby'', ľudia mu stále s radosťou načúvajú a zrejme neexistuje človek, ktorý by si ho rád nevypočul. 

Avšak aj život samotného herca nebol žiadnym pozlátkom, obzvlášť v skorom veku. Už od detstva trpel totiž obrovským strachom z toho, že ostane sám. Priznal sa s tým vo svojej publikácií. „Keď som bol večer sám doma, bál som sa, že sa už rodičia, najmä mama, nevrátia. Raz som dokonca podľahol panike aj popoludní. Bol som doma s kamarátom a zrazu ma pochytil strach, že mama už nepríde a rozplakal som sa. Kamarát bol z toho vedľa, nechápal to. Bola to trauma a trpel som ňou istý čas,” priznal otvorene Lasica a dodal, že nakoniec k istému odlúčeniu aj došlo. Keď mal len 10 rokov, jeho rodičia sa rozviedli, čo bolo celkom netradičné, nehovoriac o tom, čo nasledovalo potom. 

Jeho mama si totiž našla iného partnera, s ktorým sa rozhodla žiť. Jej syn Milan jej do tohoto plánu akosi nepasoval. „Vzdala sa ma, čo bolo vtedy netradičné. Dieťa rozvedených rodičov bežne ostávalo u matky, ale ona asi realisticky usúdila, že v Pliešovciach mi bude najlepšie,” uviedol ďalej maestro s tým, že nakoniec skončil pri svojom otcovi. Nepochybne bolo ťažké zmieriť sa s tým, že oňho vlastná mama nejavila záujem - no na rozdiel od zvyšku rodiny, ktorá prejavila voči jeho mame nenávisť a zlosť, herec sa snažil pochopiť jej rozhodnutie. O pár rokov, keď so svojím novým partnerom otehotnela, si Milana zobrala nakoniec k sebe. Bolesť síce vystriedala radosť, no nemožno pochybovať o tom, že detstvo herca nebolo prechádzkou ružovou záhradou. Napriek tomu sa Milan Lasica vyjadril, že svojej mame nič nevyčíta a vždy si ju napriek všetkému vážil.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 02:27