shutterstock
StoryEditor

Svoj život ukončila samovraždou tak, ako jej dedko. Vnučka Ernesta Hemingwaya bola uznávanou modelkou

22.01.2021, 10:00
Celebrity
Spisovateľa, ktorý získal Nobelovu a Pulitzerovu cenu, netreba predstavovať ani dnešnej mladej generácií. My vám však predstavíme jeho vnučku, ktorá bola považovaná za jednu z najkrajších modeliek všetkých čias.

Margot Louise bola dcérou najstaršieho syna spisovateľa. Svoje meno pri narodení dostala podľa francúzskeho vína, ktorý počas jej rodičia pili počas večera, kedy ju splodili. Keď sa to krásna tínedžerka dozvedela, rozhodla sa svoje meno zmeniť presne na značku vína - Margaux. 

Hoc bolo Margaux pridané na kráse, v súkromí toho znášala pomerne veľa. Okrem toho, že jej v detstve bola diagnostikovaná dyslexia, neskôr k tejto poruche pribudli vážnejšie diagnózy ako epilepsia, bulímia, depresia a dokonca aj alkoholizmus. Napriek tomu sa jej podarilo dostať do sveta šoubiznisu - aj keď neskôr priznala, že s menom Hemingway to veru ťažké nebolo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Open Dressing (@opendressing)

Jej zaujímavé črty tváre a neskutočný šarm jej však napomohli k historickému kroku - ako prvá fashion modelka vôbec dostala kontrakt v hodnote milión dolárov. Dôvodom bolo prepožičanie tváre parfému Babe 70-tych rokoch, ktoré Margaux neuveriteľne priali. Okrem toho sa objavila totiž azda na každej významnej titulke módneho magazínu - počnúc Vogue, Cosmopolitan, Elle či Harpeer's Bazaar.

V milostnom živote sa jej darilo však o čosi menej a obidve manželstvá, ktoré krásna modelka uzavrela, skončili rozvodom a bez detí. Na začiatku 90-tych rokov upadla do depresie, z ktorej sa už nedokázala dostať von. Okrem alkoholu, ktorý začala konzumovať čoraz častejšie, siahla aj po liekoch. Tie jej nakoniec zobrali život v presne 35.výročie smrti jej dedka Ernesta Hemingwaya, ktorý sa zastrelil. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gudrun Kloepsch (@river_of_daisies)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Hartz (@richard.hartz)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Penny Calder (@pjcalder)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:58