Instagram @adamrustman/@nataliapazicka
StoryEditor

Toto je päť reálnych instagramových účtov, ktoré sa oplatí sledovať

19.01.2021, 16:45
Celebrity
Mať peknú fotku na Instagrame je už vlastne otravné... Oveľa viac nás zaujímajú autentickí ľudia, ktorí sú svoji. Nepreháňajú. Držia sa pri zemi. Nevnucujú dokonalosť a ak áno, tak sa z ich profilov niečo aj skutočne dozvieme. A naučíme. Koho sa oplatí sledovať a prečo?

@Danaemercer
Danae Mercer je novinárka. A nie hocijaká. Pracuje pre newyorské Timesy, Guardian či pre televíziu CNN. Okrem toho je to taká správna baba, čo má toho veľa za sebou. Ako o sebe píše na Instagrame hneď v „bio“, čiže v úvode: vyliečila sa z porúch príjmu potravy a cieľom jej účtu je pomôcť cítiť sa ostatným užívateľom Instagramu „normálne“. Sledujú ju takmer dva milióny užívateľov. A to rozhodne nie je málo.
A presne o tomto obsahu sú jej mimoriadne vtipné a originálne príspevky. Sú o tom, ako každá fotka „bohyne“ má s bohyňou často pramálo spoločného. Teda pokiaľ nie ste topmodelka, nemáte od 15 do 18 rokov, žiadne vrásky, celulitídu, deti a netvárite sa, že botox a výplne v zadku vôbec nepoužívate... A povedzme si na rovinu: filtre, face-up, programy na retuš a editovanie vo videách sú už bežnou súčasťou mnohých fotografií a storiek tých inšpiratívnych bábik, ktoré nám už občas lezú hore krkom. Nie preto, že sú krásne. Ale preto, lebo predstierajú, že sú dokonalé. A nás štve, že to vidia naše dcéry a niekedy možno zapochybujeme aj o svojej normálnosti.
Okrem toho Danae odhaľuje, ako sa dá pracovať s filtrami, s pózami pri fotení, ktoré z normálneho brucha spravia obrátený lavór a z bežných nôh tie „gazelie“. A tak nám skresľujú nielen realitu, ale aj hodnoty a pohľad na seba.


@adamrustman
Na Instagrame sú aj normálne nenormálni muži! Takí, od ktorých sa môžete učiť. Poznáte Adama Suchánka? Možno vám bude niečo hovoriť jeho blogersko-influencerské meno Adam Rustman. Je to fotograf, manžel, otec a má mimoriadnu záľubu v móde. Má dokonca aj stránku a blog, kde o sebe píše, že je „overdressed“ photographer. Čiže niečo ako príliš dobre oblečený na fotografa :-).
A musíme uznať, že má štýl. A dokáže mužom, a eventuálne ich partnerkám, poradiť, čo s čím skombinovať, ako zahodiť predsudky, nudu a na akú príležitosť sa vhodne obliecť. Pomôže vyriešiť dilemy ako oblek, smoking, motýlik, kravata, topánky... Tie vedia mužov občas dosť potrápiť. Oblieka sa naozaj úžasne a nápadito. Čo poviete?


@adriazia
Je mladá influencerka, ktorá, ako píše, je zamilovaná do života. Má muža, malého synčeka, dobrý vkus a rada cestuje. A presne o tom sú jej insta príspevky, storky a reals-y. Ak chcete vedieť, kam všade sa dá vybrať na výlet či turistiku a mať pri tom originálny outfit a dieťa zbalené so sebou, tak ste na správnom mieste. Z jej príspevkov budete mať pocit, že je to brnkačka, ale vlastne, ak sa dobre pripravíte, tak aj bude. Dobré topánky, výbava, naštudovaná trasa a tipy na krásne miesta či atrakcie, to vám bude stačiť. Teda, okrem parťákov, ktorí pôjdu s vami. Adri už na svojom profile o krásach života presviedča takmer 28-tisíc sledovateľov. A nám sa páči tiež :-).


@thedadlab
Kreatívnych oteckov, ktorí sa venujú svojim deťom, nie je nikdy dosť. A my ich žerieme, lebo to je skrátka splnený sen. Tak presne takýto „tatko“, ktorý dáva na Instagram tipy, čo všetko s deťmi povymýšľať a povyrábať, je Sergei Urban, ktorý pochádza z Londýna. Jeho synovia Max a Alex si jeho akčné otcovstvo užívajú a sú hlavnými hrdinami jeho videí. Ak neviete, čo počas dlhých zimných večerov s deťmi vyparatiť, tu rozhodne nájdete inšpiráciu, o ktorú stojí už jeden milión sledovateľov. A podsuňte nenápadne tento profil pánom manželom. Aby videli, že pozerať s deťmi rozprávky a spať na koberci v detskej počas „hrania“ sa s legom nestačí :-).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sergei Urban | TheDadLab (@thedadlab)

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sergei Urban | TheDadLab (@thedadlab)


@nataliapazicka
Natália Pažická má dvadsaťštyri rokov a už v šestnástich začínala ako módna stylistka, až sa prepracovala na známu influencerku, modelku a blogerku v oblasti udržateľnej módy a životného štýlu. Aktuálne študuje, žije a pôsobí v Amsterdame a na Instagrame ju sleduje takmer 40-tisíc followerov. Je veľmi „in“, pretože čoraz viac mladých ľudí inšpiruje, aby prestali holdovať „fast“ fashion, čiže rýchlo sa podľa módnych trendov meniacej konzumnej móde a začali premýšľať nad tým, ako sa aj obliekaním správať ekologicky. Opačný prístup, teda pomalá móda (slow fashion), je koncept, ktorého hlavnou myšlienkou je vyberať si nadčasové kúsky z bio materiálov, prípadne z recyklovateľných materiálov. Víťazí kvalita nad nízkou cenou. Tento prístup doslova bojkotuje svetoznáme módne reťazce a lacné sezónne oblečenie, ktoré sa stáva novým plastom – je ho veľa, je lacné, dostupné a tvorí čoraz väčšie množstvo odpadu. Okrem toho odporúča, aby ste sa zamysleli aj nad tým, v akých podmienkach pracujú ľudia, ktorí oblečenie vyrábajú – v továrňach, kde prichádzajú o zdravie či život, alebo dokonca bez toho, aby im bolo poriadne zaplatené. Slow fashion znamená teda aj fair trade. Princíp – kúpim si drahší, kvalitnejší a nadčasový sveter, ktorý nosím niekoľko rokov, až kým ho doslova nezoderiem, je späť. A bol vyrobený značkou, ktorá nikoho „nezdrala z kože“. A Natália vám ukáže, ako na to.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 12:28