Internet Movie Database
StoryEditor

Július Satinský nás opustil pred 18-timi rokmi. Toto je jeho odkaz pre ďalšie generácie

29.12.2020, 21:45
Celebrity
Obľúbený komik podľahol 29.decembra 2002 zákernej chorobe. Napriek tomu je do dnešného dňa legendou, na ktorú nezabudnú ani ďalšie generácie.

Už od svojho detstva prejavoval Július mimoriadny talent hodný umelca. V detstve vďaka svojmu prednesu vyhrával rôzne školské súťaže, no napriek jeho zápalu a chtivosti ho na herectvo neprijali. Vyštudoval však namiesto toho dramaturgiu. Práve práca, ktorú získal po ďalšom titule, mu umožnilo stretnúť jedného z jeho najlepších priateľov, Milana Lasicu. Od roku 1959 spolu s Milanom Lasicom vystupovali ako komická dvojica v autorských reláciách a okamžite si získali srdcia divákov. 

Nebol však len komikom, ale aj autorom. Napísal množstvo scénok, dialógov, celovečerných programov a okrem všetkého aj kníh pre dospelých či deti. Pravidelne prispieval do novín a časopisov a práve vďaka tomu ho poznali ľudia po celom Slovensku. Pre našu filmovú, ale aj divadelnú scénu znamenal neuveriteľne veľa a nezmazateľný odkaz zanechal do dnešného dňa. Prinášame vám jeho najznámejšie odkazy a výroky, ktoré by mali ostať tak, ako on sám - nezabudnuteľnými. Vyberte si sami ten, ktorý vám je najbližší.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 22:45