shutterstock.com
StoryEditor

Sexsymbol Patrick Swayze: Mohol mať všetky, no on túžil po jedinej

23.11.2020, 17:00
Celebrity
Tancovali sme s ním v Hriešnom tanci a plakali za ním spoločne s Demi Moore v Duchovi. Talentovanému hercovi Patrickovi Swayzemu († 57) prischla nálepka sexsymbolu minulého storočia. A právom. Z charizmatického fešáka išlo do kolien veľa žien. No on napriek tomu miloval len jedinú.

Imidž mača

O Swayzem sa hovorilo, že sa narodil s určitým druhom tvrdosti, čo bolo v kontraste s romantickými úlohami, vďaka ktorým sa preslávil. No práve imidž mača mu pomohol získať asi jeho najslávnejšiu filmovú rolu chudobného učiteľa tanca Johnyho Castla, ktorý sa zamiluje do bohatého dievčaťa. Spolu s Jennifer Grey im to v Hriešnom tanci spolu veľmi pristalo a človek by si myslel, že tí dvaja od seba nevedia oči odtrhnúť aj v reálnom živote. Opak je však pravdou.

Neznášali sa

Patrick svoju hereckú kolegyňu nemal vôbec v láske kvôli jej neprofesionálnym výstupom počas natáčania. Filmová Baby odmietala absolvovať intímne scény a bola príliš náladová. Swayze bol totiž perfekcionista a nemal na pochabú Jennifer trpezlivosť. A tá ho tiež nemusela, pretože si z nej robil srandu a bol na ňu zlý. Avšak napätie, či už pozitívne alebo negatívne, nie je na filmovom plátne veru na škodu. Ich búrlivý vzťah plný roztržiek sa totiž na obrazovkách premenil na bláznivú chémiu. Choreograf filmu povedal, že práve nepriateľstvo ich hereckým výkonom veľmi pomohlo.

Vytúžený Duch

Po úspechu v Hriešnom tanci prišiel ešte väčší. V romantickom trileri Duch si zahral po boku krásnej Demi Moore a svojráznej Whoopi Goldberg, ktorá za snímku získala aj Oscara. Kultový film, ktorý nám dokázal, že láska je silnejšia ako smrť, v ziskoch prevalcoval aj legendárnu Pretty Woman. A nečudo. Postava pracovníka banky Sama, ktorý ochraňuje svoju milovanú aj po smrti, nahnala slzičku do nejedného oka a herec po tejto úlohe veľmi túžil. Scenár totiž dojal aj samotného Patricka. Scéna pri hrnčiarskom kruhu bola preňho vraj tou najvzrušujúcejšou a najkrajšou, akú kedy natočil.

Najromantickejšia úloha v živote

Obe tieto filmové roly mu priniesli nominácie na Zlatý glóbus, popularitu v Hollywoode a zároveň z neho spravili ženský idol. V roku 1991 bol dokonca označený za najpríťažlivejšieho muža planéty. V protiklade s Patrickovým imidžom Casanovu bol fakt, že si už veľmi skoro našiel lásku svojho života. Od dvadsiatich rokov ľúbil jedinú ženu, tanečníčku Lisu Niemi, s ktorou zostal až do konca. A to z neho robilo sladkého filmového hrdinu aj v realite. Podľa Patrickových slov bol ich vzťah jeho najromantickejšou rolou jeho života. Milovaný miliónmi, no srdcom navždy oddaný jedinej. Darmo, tie najkrajšie príbehy píšu nie scenáristi, ale samotný život...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 07:31