shutterstock
StoryEditor

Známy hollywoodsky herec bojuje o česť aj o kariéru. Je to násilník alebo obeť?

18.11.2020, 13:00
Celebrity
JOHNNY DEPP bije ženy – takú nálepku si vyslúžil jeden z najlepšie zarábajúcich hercov sveta, keď prehral súd s bulvárom.

Namiesto toho, aby očistil svoje meno a dal príučku bulváru, čelí Johnny Depp (57) mediálnemu peklu, ktoré môže poškodiť nielen jeho povesť, ale aj hviezdnu kariéru. Keď britský denník The Sun v roku 2018 napísal, že Depp fyzicky týral svoju manželku Amber Heard (34), herec na radu právnikov vydavateľa zažaloval za urážku na cti. Ukázalo sa, že to bol veľmi zlý krok, ktorého následky môžu byť ďalekosiahle. Sudca Vrchného súdu v Londýne Andrew Nicol totiž nedávno rozhodol, že sporný článok bol vo svojej podstate pravdivý.

Hádali sa už pred svadbou
„Obete domáceho násilia nesmú byť umlčiavané. Ďakujeme sudcovi za jeho starostlivé zváženie prípadu a ďakujeme Amber Heard za jej odvahu svedčiť na súde,“ reagoval na rozsudok denník The Sun. Amber na súde uviedla, že Depp jej viackrát uštedril boľavé údery, facky aj kopance, búchal jej hlavou o zem a hádzal po nej rôzne predmety. Najmä vtedy, keď sa opil alebo nadrogoval. Rozviedli sa v roku 2017 po dvojročnom manželstve, no ich nezhody sa vraj začali ešte pred svadbou.
Depp sa proti rozsudku odvolal a svoju exmanželku označil za manipulatívnu osobu, ktorá si všetky obvinenia vymyslela s cieľom získať peniaze a slávu. Pravdou je, že ponuky sa jej teraz sypú zo všetkých strán, lebo producenti chcú čím skôr využiť jej status obete. Deppovi právnici namietali, že súd ignoroval množstvo protidôkazov a na hercovej strane sú aj jeho bývalé partnerky Winona Ryder a Vanessa Paradis, ktoré ho označili za „láskavého a nenásilného“, ako uviedla agentúra AFP.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @kandiisnytt

Koniec kapitána Sparrowa?
Hoci sa na súde neriešilo obvinenie z domáceho násilia, ale nactiutŕhanie, vo výsledku je to oveľa horšie – celý svet teraz hovorí o Deppových vnútorných démonoch, nedostatku sebakontroly a agresívnom správaní. Takéto medializované aféry sú pre herca veľmi nebezpečné. Stačí spomenúť prípad Kevina Spaceyho, ktorého po obvinení zo sexuálneho obťažovania úplne prestali obsadzovať do filmov i seriálov. Depp tak môže prísť nielen o dobré filmové úlohy, ale aj o lukratívne zákazky, napríklad so značkou Dior, pre ktorú propaguje parfum Sauvage.
Spoločnosť Warner Bros. ho už vyškrtla z obsadenia nového filmu zo série Fantastické zvery, kde stvárňoval mocného černokňažníka Grindelwalda. Medzi desiatku najlepšie zarábajúcich hercov sa dostal najmä vďaka piatim filmom Piráti Karibiku. Disney stále uvažuje o nakrútení šiesteho filmu, ale po tejto afére nie je isté, či si v ňom zahrá aj Johnny Depp. Možno budú prvýkrát bez kapitána Jacka Sparrowa...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:36