Petra Ficová
StoryEditor

Exluzívny rozhovor s Darou Rolins: Najviac peňazí investujem do tohto!

27.10.2020, 10:00
Celebrity
Aj vy k nej vzhliadate? Máte ju rady, chcete poznať jej názory, postoje, chcete vedieť čo najviac o jej živote? Tak, nech sa páči!

Peniaze

V novembrovom čísle sme sa trochu viac venovali peniazom a hospodáreniu. Ako je na tom Dara?
Ako sa to vezme. Občas mi moje druhé ja hovorí také to – mala by si –, ale nie som celkom vzorom praktickosti. Som bohém so všetkým, čo k tomu patrí. Občas sa v eufórii zabudnem opýtať, čo daná vec stojí a potom, keď stojím pri pokladni, ostanem prekvapená a je mi trápne vec vrátiť. A o cenách niektorých potravín a služieb neviem dodnes. Preto nedokážem oceniť zľavy a výhodné ponuky. Samozrejme, to, čo sú zimné výpredaje, viem :-).
Za čo už časom nie si ochotná vyhadzovať veľa peňazí?
Za oblečenie. I keď stále utrácam na vkus mojej účtovníčky dosť. Pravda však je, že v mojom prípade je zvýšená investícia do oblečenia tak trochu povinná. A zdá sa, že som v tomto smere zmúdrela.
Do čoho, naopak, bez problémov investuješ?
Do zážitkov. Do cestovania, výletov a dobrého jedla. Do šperkov, obrazov a dizajnu.
Učíš aj Lauru narábať s peniazmi?
Lola je na peniaze veľmi opatrná. Nemá v povahe nevážiť si ich hodnotu a často je to práve ona, ktorá má v nákupoch zabrzdí. A to aj keď ide o vec určenú jej. Teší ma, že vníma, že nie je tzv. zadarmo a aj keď, na rozdiel od mnohých, nemáme núdzu, nemusí to tak byť vždy. V prípade, že s peniazmi nezachádzaš rozumne, rozhadzuješ na zbytočnosti a ako o lásku, nevieš sa podeliť ani o peniaze, stáva sa z teba sebec a poľutovaniahodná bytosť.

Dara Rolins Petra Ficová


Ženy a ženská solidarita

Ženy sa v posledných rokoch oveľa intenzívnejšie zgrupujú, vytvárajú si svoje sesterstvá, sú voči sebe viac solidárne, viac sú jedna druhej oporou. Prečo myslíš, že je to tak?
Ukázalo sa, že všetko, čo má tendenciu byť nečestné a neprajné, má zas tendenciu obrátiť sa proti vám. Vrátiť sa ako bumerang a udrieť s dvakrát takou silou... Mýty o vložených energiách sa ukázali pravdivé. Žiarlivosť a závisť je primárne špecialitkou žien. Je to tak, aj keď to priznávam nerada. Boli časy, keď si ženy verejne prejavovali neúctu. Dnes je úplnou samozrejmosťou a najväčšou frajerinou, keď žena žene prejaví obdiv a rešpekt. Aj ona tým stúpa na cene. Chvalabohu!

Aké priateľstvá so ženami udržuješ ty?
Časté, intenzívne, založené na maximálnej dôvere. Mám okolo seba toľko inšpiratívnych silných žien! Aj vďaka nim som tým, čím som.

Si kávičkový typ alebo radšej so ženami pracuješ?
Mám rada, ak sa tieto dva svety prepoja.

Pýtam sa to preto, lebo svoje tanečníčky nazývaš svojimi sestrami...
Presne tak. V tom prípade už vieš, čo tým myslím. Moje sestry, ako im hovorím, sú moje dôverníčky. Sme spolu veľmi často. Hlavne pravidelne, a teda máme možnosť spolu precítiť veľa životných peripetií. Mojich aj tých ich. Mať ich po boku, vedieť a hlavne cítiť tú zdravú ženskú energiu, keď si navzájom kryjeme chrbát, je mocné.

Si si vedomá toho, že ovplyvňuješ mnoho žien, ktoré ťa sledujú...
Ženy sa mi často zverujú, to priznávam... Opisujú mi svoje skúsenosti, niekedy chcú poradiť, inokedy poďakovať za silu mojich slov, hudby. Som za to extrémne vďačná, i keď, priznávam, nie vždy mi čas a okolnosti dovoľujú reagovať. Ak sa tak stane osobne, pri nejakej autogramiáde či po „vystupku“, vždy ich trpezlivo vypočujem a úprimne precítim každú emóciu.

Ktorá žena ovplyvňuje najviac teba?
Je ich viac, ale na prvom mieste bude určite moja staršia sestra Janka. Je mojím najväčším fanúšikom.

Čo majú spoločné tvoje blízke priateľky?
Zmysel pre humor, talent, pracovitosť, empatiu. Srdce na pravom mieste.

Slovensko má aj prezidentku ženu...
Teším sa a zároveň ticho závidím. U nás v Česku sme také šťastie nemali.

Dara Rolins Petra Ficová

Láska

Na lásku si po poslednom rozchode nerezignovala, však?
Čo si! Ani náhodou. Len nemám aktuálnu potrebu byť znovu v pevnom zväzku. Po takmer siedmich rokoch partnerského života je momentálny „nádych, výdych“ stav extrémne oslobodzujúci.

Viem, že rozchody berieš ako proces, ktorý ukončí nejakú etapu, kde si dvaja niečo odovzdali... ale máš aj chvíľky, keď sa poľutuješ?
Nemám. Alebo teda, nenazývala by som to ľútosťou. Beriem to ako súčasť cesty. Výboja. A ak si aj poplačem, nie je to nikdy preto, že by som svoje rozhodnutia ľutovala. Každého kroku som si plne vedomá. Aj následkov, ktoré prichádzajú ruka v ruke s občasným smútkom. Musela by som byť bez srdca, keby mi občas nebolo do plaču. Filtrujem tým emócie. Čistím hlavu, dušu, obnovujem schopnosť šťastne žiť. A k tomu celkom prirodzene patrí, tak ako doma alebo v počítači, funkcia vysypať kôš.

Čo chceli vedieť naše čitateľky

Čo si robila v deň svojich posledných narodenín?
Mala som „vystupko“. A bude to tak aj tento rok. Nejde o zámer, skôr o náhodu.

Aký je tvoj večerný rituál pred spaním?
Nikdy nezabudnem pred tým, než uložím Lolu, vypočuť si jednu kapitolu z jej knižky a spoločne sa pomodliť k anjelom. Spravidla po tom ešte ťukám do počítača alebo si pustím nejaký diel z aktuálneho seriálu, na ktoré sa rada dívam. Dám si bylinkový čaj a cvičím pevnú vôľu, pretože mám vždy najväčšie chute. Pred polnocou idem spať.

Akú kozmetiku máš najradšej a prečo?
Používam viac značiek. Vysoká cena nie je zárukou kvality, mixujem ich, striedam. Som tvárou značky Avon a reálne používam niekoľko produktov z ich radu. Netvrdím, že výlučne, lebo je dobré byť objektívny a nenechať sa poblázniť reklamou. Verte mi, budete prekvapení, koľko dobrých vecí objavíte, keď sa zbavíte predsudkov, že musia stáť milión.

Koho by si pozvala na obed, keby si mohla, a čo by si mu pripravila?
Môjho tatina, Evičku a Alexa. Sú všetci v nebi a často mi chýbajú. Dali by sme si grilované kura, kyslé uhorky a čerstvý chlieb. A fľašku bieleho vína. Dve.

Akú pizzu máš najradšej?
Salami, per favore.

Dara Rolins Petra Ficová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 04:43