shutterstock.com
StoryEditor

Toto je zoznam šiestich najobľúbenejších jedál vojvodkyne Kate Middleton

02.09.2020, 15:00
Celebrity
Má zástupy kuchárov, ale svojim trom deťom a manželovi Williamovi najradšej varí sama. A hoci by vojvodkyňa Kate mohla každý deň jesť, na čo si len zmyslí, ona má najradšej týchto šesť jedál.

Pikantné karí
Keď bola siedmy mesiac tehotná s princom Georgeom, Kate si najradšej pochutnávala na domácom zeleninovom jedle uvarenom indickými majiteľmi neďalekého obchodíka. Hoci Kate obľubuje pikantné jedlá, v požehnanom stave ich obmedzila aj na veľkú radosť jej manžela Williama, ktorý nie je až taký fanúšik štipľavých jedál.

Suši
Princ William prezradil, že surové ryby na kopčeku ryže si aj s manželkou obľúbili počas návštevy Japonského domu v Londýne, kde sa stretli s japonským šéfkuchárom Akirom. „Moja žena a ja milujeme suši. Možno by sme sem mohli prísť na obed, keď tu nik nebude,“ povedal William pochutnávajúc si na plátku surového lososa. Zdá sa, že vojvoda tak poprel mýtus, že členovia kráľovskej rodiny majú zakázané jesť morské plody a ukázal, že rád experimentuje s jedlami z celého sveta.

Jahňacie
Že tento druh mäsa šľachtickí manželia veľmi obľubujú, dokazuje aj skutočnosť, že organické jahňacie mäso podávali aj na svojej svadbe v roku 2011. A keď v roku 2016 navštívili najznámejší festival jedla v kanadskej Britskej Kolumbii, namierili si to rovno k stánku šéfkuchára Vikrama Viu, kde ochutnali (a nechali si nabaliť domov) vzorky vo víne marinovaného jahňacieho mäsa v gréckej krémovej omáčke.

Čatní podľa babičkinho receptu
Kate má najradšej čatní (zredukovaná zmes zeleniny a ovocia určená na dochutenie slaných pokrmov), ktoré jej ešte ako malej pripravovala milovaná babička. Rodinný recept sa naučila sama pripravovať tak excelentne, že fľaštičku tejto pochúťky sa odvážila priniesť aj samotnej kráľovnej Alžbete II. (93) počas svojich prvých Vianoc na kráľovskom dvore. „Pamätám si, ako som bola prvýkrát na Vianoce v Sandringhame (kráľovské sídlo v Norfolku, pozn. red) a pomyslela som si, bože, čím mám obdarovať kráľovnú? Tak som myslela na to, čo by som dala svojim starým rodičom. Rozhodla som sa urobiť čosi, čo mohlo vypáliť veľmi zle, ale napokon sa mi podarilo urobiť čatní podľa vynikajúceho receptu mojej babičky.“

Pukance
Obyčajný popkorn je čosi, bez čoho si sledovanie športových podujatí Kate nedokáže predstaviť. Veď aj počas kanadsko-amerického turné v roku 2014 si na basketbalový zápas v New Yorku priniesli s manželom Williamom vedierko praženej kukurice a počas celej hry z neho svorne zobkali.

Vegetariánske jedlá
Zatiaľ čo Kate si mäso občas dopraje, počas kráľovskej cesty po Indii uprednostňovala možnosti jedál bez mäsa. Šéfkuchár Raghu Deora, ktorý bol počas svojho pobytu v paláci Tádž Mahal poverený výrobou jedál pre kráľovský pár, prezradil, že dvojici podával obed zo zeleninových kebabov a šošovicového kari.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:27